El e Bogdan Ivan – omul de legătură a lui Radu Moldovan. Vezi ce spune despre viața lui!

Bogdan Ivan a fost desemnat de Radu Moldovan să reprezinte Consiliul Județean în relațiile cu presa. Tânărul social-democrat a intrat repede în grațiile președintelui PSD încă din campania electorală. Tocmai de aceea, cu puțin timp înainte de anunțarea rezultatelor electorale, Radu Moldovan a spus că pe acest tânăr îl face responsabil de relațiile cu ziariștii. Astfel, președintele CJ a evitat să crească la piept vreun ziarist local care să-l ajute (sau încurce) la imagine.

Tânărul june are adeziune la PSD și s-a implicat activ în campania lui Radu Moldovan pentru șefia Consiliului Județean. Bogdan are 21 de ani și este absolvent al Universității Babeș Bolyai secția Administrație Publică. Originar din Vatra Dornei a ajuns la Bistrița dintr-o întâmplare și în scurt timp viața sa a cunoscut o turnură intersantă.

Într-un interviu acordat publicației noastre, Bogdan Ivan a vorbit despre experiența și atuu-rile prin care a ajuns să se ocupe de imaginea celei mai tari instituții din județ.

După ce a terminat liceul, Bogdan Ivan a venit în Bistrița cu un grup de prieteni și a fost tentat să se bage în televiziune. Ajuns în zona Decebal, Bogdan a văzut scris mare pe clădirea „de la Proiectări”, Realitatea TV și a dat un interviu de angajare. Cu tupeu! A fost selectat rapid de conducerea televiziunii și apoi s-a mutat în Bistrița. Vreme de șase luni a muncit ca reporter al postului de televiziune, după care a devenit student al extensiei Babeș Bolyai. La Universitate a cunoscut-o pe Alina Hetrea, care din profesoară i-a devenit acum colegă de muncă. Destinul, ce să-i faci!

Cum ati ajuns pe acest post?

Am avut o discuție cu domnul Radu Moldovan și am avut termen de gândire câteva zile. Am luat-o ca o provocare și am acceptat oferta deși m-am gândit mult înainte să spun DA.

Știți ce aveți de făcut pe această funcție?

La Consiliul Județean îmi doresc să avem o imagine cât mai bună, să mediatizăm toate acțiunile lui Radu Moldovan. De aceea voi fi în permanență alături de el pe teren. Site-ul instituției îl vom pune la rând pentru că e învechit ar avem mai multe idei de promovare. În permanență vreau să mă consult cu oameni din presă ca să avem o relație cât mai bună. Ca purtător de cuvânt îl admir pe Mihai Ruști și treaba excelentă pe care o face la Primăria Bistrița. Cred că de la el aș avea ce învăța.

Aveți experiență în mass-media?

Am lucrat pentru Realitatea TV câteva luni și am avut o emisiune Radio în Dorna, localitatea unde m-am născut și am făcut liceul. Mi-a plăcut enorm meseria asta și am cunscut mulți oameni; alegeam tema zilei și discutam în direct cu diverse persoane. Prezentam știri, puneam muzică, mă rog tot ce ține de munca radio. Când am ajuns în Bistrița am urcat în clădirea din Decebal, am susținut un interviu rapid și m-au luat ca reporter. Așa am ajuns eu în Bistrița… Visul meu a fost să lucrez în televiziune și parțial mi s-a îndeplinit.

Sunteți membru PSD?

Da, am adeziune dar funcția pe care o dețin în prezent nu are implicații politice. Eu vreau să am o comunicare cât mai bună cu presa să-mi fac treaba cât mai bine.

Deci, ați venit pe filieră politică?

Mama a fost consilier local în Vatra Dornei, tot membru PSD, deci am avut mici avantaje și așa am ajuns să mă implic în acțiunile partidului.Amsi alte activitatiin afara politicii; sunt membru fondator al Fundației Bucovina, un ONG care are ca scop promovarea valorilor culturale bucovinene. Am participat la multe acțiuni de voluntariat, de ecologizare alături de acest ONG dar și de Tășuleasa Social. M-am implicat și în campania electorală, dar cred că altele au fost motivele pentru care domnul Radu Moldovan m-a ales să lucrez alături de el în acest mandat.

Pe viitor, vă gândiți la o carieră politică?

Nu, nicidecum! Eu am vrut să plec din țară după ce am absolvit liceul, chiar dacă am luat o notă mare la BAC, peste nouă. Dar ce s-a întâmplat, de fapt? Mama a născut un frățior, a avut ceva probleme la naștere și am decis să rămân alături de ea. După aceea am intrat la facultate, mi-am luat licența și iată-mă aici. Asta pe scurt…

Conferințe de presă veți face, pentru că la Consiliul Județean ar fi o premieră! Știți că Liviu Rusu nu a avut cea mai bună relație cu presa?

Desigur că vom fi deschiși, doar așa putem arăta oamenilor proiectele ce le realizăm în județ. Trebuie să comunicăm cat mai bine, iar președintele Consiliului Județean zice mereu că vrea calitate în administrație și transparență.

Cât credeți că veți rezista pe această funcție?

Vreau să rămân alături de Radu Moldovan pe toată durata mandatului său. Asta îmi doresc, nu vreau să fie ceva provizoriu…

Bogdan Ivan are 21 de ani și este un lup foarte tânăr în politica locală, „un lupișor” am putea zice. Chiar dacă se ocupă de imaginea Consiliului Județean și nu are tangențe directe cu viața politică, Bogdan poate fi un tip de perspectivă în PSD. Side aceasta data se pare că Radu Moldovan are mână bună la tineri și după ce l-a propulsat pe Daniel Suciu mai inventează un tip de succes, în persoana lui Bogdan Ivan, micul Ponta de Bistrița!

Cosmin Botezat

6 replies on “El e Bogdan Ivan – omul de legătură a lui Radu Moldovan. Vezi ce spune despre viața lui!”

  1. Bravo Bogdan!!! Esti o persoana super OK, de aceea noi, colegii tai, te apreciem si te iubim. Bafta!!!!!!!!!!

  2. Bogdane esti de nota 10! Felicitari d-lui Radu Moldovan pt alegerea facuta! Iti tin pumnii si sunt sigur ca o sa fii mai bun decat Victor Ponta!!

  3. bogdanel esti un om deosebit si extraordinar si un prieten adevarat.vreau sa sti ca ma bucur pt reusita ta si te felicit.sper,imi doresc si ma rog sa ajungi in varful piramidei adica presedintele tarii pt ca tara are nevoie de oameni ca tine acolo sus “iar eu prim ministru:p” al tau prieten bogdan palage

Comments are closed.