CFR modernizează trecerile la nivel cu calea ferată pentru a scădea astfel riscurile producerii unor accidente

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în urma analizei privind dinamica accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel, numărul accidentelor a scăzut în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2011, însă gravitatea acestora a fost mai mare, înregistrându-se cu patru victime decedate mai mult.

Conform datelor statistice, în primele șase luni ale anului s-au înregistrat 47 de accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, cu 20 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, însă numărul persoanelor decedate a crescut de la 7, în primele șase luni ale anului 2011, la 11 în aceeași perioadă a acestui an. Din analizele efectuate a rezultat că principalele cauze generatoare de producerea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată sunt nerespectarea indicatoarelor de avertizare sau semnalizare la trecerile la nivel cu calea ferată și neatenția participanților la trafic.

CFR SA va demara, anul viitor, programul de Modernizare a peste 100 instalații (bariere) la trecerile la nivel, în luna mai a acestui an fiind încheiat contractul de finanțare cu AMPOST din cadrul MTI.

Valoarea contractului este de 107,7 milioane lei, iar sursa de finanțare este asigurată de la Fondul European de Dezvolatare Regională (FEDR) în proporție de 71,12% și Buget de Stat, în proporție de 28,88%. În prezent este în curs de finalizare documentația necesară lansării procedurii de licitație pentru servicii de supervizare și execuție lucrări.

Scopul demarării programului de Modernizare a peste 100 instalații (bariere) la trecerile la nivel este reducerea numărului de accidente rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată și îmbunătățirea gradului de siguranță la intersecțiile drum/cale ferată.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează participanții la trafic că astfel de accidente pot fi evitate prin conștientizarea riscului de nerespectare a indicatoarelor de avertizare sau semnalizare la trecerile la nivel cu calea ferată și prin adoptarea unui compartament rutier corect la/în jurul trecerilor la nivel cu calea ferată.

Leave a comment