Secție de votare înființată pentru referendum în parcul balnear de la Băile Figa

Autoritățile bistrițene au decis înființarea unei secții noi de votare pentru referendum, pe lângă cele care au funcționat la alegerile locale din acest an, aceasta urmând să funcționeze în parcul balnear de la Băile Figa, unde mii de oameni merg la sfârșit de săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bistrița-Năsăud, Mihaela Dobra, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că secția nouă a fost înființată la cererea primarului din orașul Beclean, Nicolae Moldovan (PSD), Primăria pe care acesta o conduce fiind administratorul parcului balnear.

“Domnul primar Nicolae Moldovan a cerut înființarea unei secții de votare în parcul balnear întrucât, în fiecare week-end, acolo sunt mii de oameni care fac baie, plajă, se distrează. Administrația locală dorește să le ofere și posibilitatea să voteze, așa că doamna prefect Ani Bob a dat un ordin prin care se înființează această nouă secție de votare. Așadar, nu vom mai avea în județ 312 secții, ci 313”, a declarat Dobra.

Secția nouă va avea sediul în Parcul Balnear Băile Figa, în clădirea interioară.

De asemenea, Mihaela Dobra a mai spus că unele secții de votare din cămine culturale se vor muta în școli în cazul în care acolo au loc nunți.

“Știm deja că există secții de votare la Sîngeorz-Băi și Galații Bistriței care au funcționat al precedentele alegeri în cămine culturale, iar acum se vor muta în școli. Nu se schimbă numărul, doar locația”, a spus ea.

Băile Figa, administrate de Primăria Beclean, au fost inaugurate în 25 iunie 2010, fiind amenajate printr-un proiect realizat de Consiliul Local Dej în colaborare cu consiliile locale Beclean, Cojocna, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Cluj. Costul total eligibil al proiectului a fost de 4,2 milioane euro. Băile Figa sunt considerate cea mai modernă stațiune din Bistrița-Năsăud. În ultima perioadă, la fiecare fârșit de săptămână acolo s-au aflat peste zece mii de oameni, potrivit informațiilor date publicității de Primăria Beclean.

În județul Bistrița-Năsăud vor fi amenajate pentru referendum 313 secții de votare. La alegerile locale din iunie au fost 312 secții.

În 2009, pentru alegerile prezidențiale au fost organizate 375 de secții de votare, din care 62 cu regim special.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu va avea loc într-o singură zi, însă programul va fi extins, urmând ca secțiile de votare să fie deschise între orele 7.00 și 23.00

 

Leave a comment