Astăzi debutează la Sângeorz-Băi simpozionul de sculptură “ArtFORest”

Simpozionul internațional de sculpturã “ArtFORest 2012 – Andezit” de la Sângeorz-Bãi,  proiect aflat la  a xx-a ediție se desfășoară în perioada 20 iulie – 10 august la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi.

Scopul major al proiectului este acela de a continua tradiția taberelor de artă plastică în cadrul Muzeului de Artã Comparatã de la Sângeorz-Bãi și de a realiza lucrari pentru muzeul LandArt.

În spațiul european, astfel de tabere de creație cu feed-back diseminat direct în rândul populatiei sunt organizate frecvent; din inițierea unei asemenea tradiții și în plan

autohton vor avea de beneficiat pe termen lung nu numai artiștii, dar mai ales publicul participant – elevi, studenți și comunitatea localã. Un alt scop urmãrit pe termen lung este acela de a îmbogãți patrimoniul Muzeului de Artã Comparatã din Sângeorz-Bãi cu lucrãrile ce vor fi realizate pe durata simpozionului. Proiectul este realizat sub auspiciile  Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Consiliul Județean Bistrița-Nãsãud, Complexul Muzeal Bistrița -Nasaud și  Centrul Județean pentru Culturã Bistrița-Nãsãud.

Invitați sunt criticul de artã Pavel ușarã și istoricul de artã Vasile Duda.

Join the Conversation

1 Comment

  1. se vede ca a plecat marin malaicu de la muzeu, nici comunnicatele de presa nu mai au cap si coada!

Leave a comment