Cupa „ Terra Nova” pe balta din localitatea Uriu

Pescarii sportivi din județul Bistrița- Năsăud și Cluj își dau întâlnire în această după-amiază la start-ul concursului organizat pe balta din localitatea Uriu.

Otto Schmidt a deschis un lac dedicat pescuitului sportiv în anul 2011 și după mai multe investiții, pentru a le crea pescarilor condiții decente, propune acum și o întrecere în pescuitul crapului.

Prima ediție a Cupei „Terra Nova”  pe balta Uriu va începe la ora 16:00, când concurenții vor trage la sorți locurile, lis e vor aduce la cunoștință regulile competiției, arbitrii vor verifica echipamentul și monturile, după care se va da startul pescuitului.

Aproximativ zece echipe se vor duela în acest prim concurs, punctându-se crapul și amurul indiferent de greutate. Echipele, formate din doi pescari, vor folosi doar trei lansete și monturi cu un singur cârlig, care să permită eliberarea plumbului în caz de ruptură.

Se poate pescui și nădi cu orice, interzisă fiind doar nada vie, pentru care concurenții riscă chiar eliminarea din concurs. Cei care vor reuși să se claseze pe primele locuri la finalul concursului, care se termină în 22 iulie la ora 13:00 vor primi diplome, cupe, medalii dar și premii în bani.

Locul I va merge acasă cu suma de 700 lei, locul II cu 500 lei, locul III va fi recompensat cu 5 bonuri de pescuit pe balta, iar captura concursului va fi premiată cu 300 lei.

Nici un concurent nu va pleca acasă cu mâna goală, toți vor primi medalii și în plus vor trăi o experiență plăcută, deoarece organizatorul se va asigura că toți cei prezenți se simt bine.

Sâmbătă seara, din partea casei, concurenții vor primi gogoși calde, iar după terminarea concursului renumitul gulaș la ceaun. Curioșii care sunt așteptați doar în vizită pe balta din Uriu în acest weekend, au acces gratuit dar fără să deranjeze standurile. Echipele înscrise la această primă ediție a concursului pe balta din Uriu, au plătit o taxă de 300 de lei.

În mod normal taxa pentru pescuit în regim de catch & release pentru 12 ore este de 20 de lei, iar taxa pentru pescuit cu reținerea liberă a carasului și a unui crap sau amur este de 30 de lei. Balta din Uriu este deschisă pescuitului non stop.

Leave a comment