Miting de susținere a președintelui suspendat la Iași. Băsescu: În 29 iulie mergeți la vot și apărați-vă țara de pușcăriabili

Aproximativ 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la mitingul PDL în Piața Palatului Culturii din Iași, unde a ajuns și președintele suspendat Traian Băsescu, alături de liderii democrat-liberali și de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, toți îmbrăcați în cămăși albe, transmite Mediafax.

Traian Băsescu i-a îndemnat, sâmbătă, pe participanții la mitingul PDL de la Iași, ca în 29 iulie să meargă la vot, pentru că nemergând legitimează lovitura de stat, spunând că România are nevoie acum, mai mult decât oricând, să se vadă că există o forță care să pună capăt abuzurilor.

“Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulți care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pâna la un punct, iar acest punct este legat de cum ne văd cei din Uniunea Europeană. România are acum nevoie mai mult ca oricând să se vadă că exista o forță care pune capăt abuzului și loviturii de stat a lui Ponta și Antonescu, iar această forță nu este alta decât poporul român. Voi sunteți cei care în 2007 au spus «nu» la referendumul de demitere. Atunci v-ați apărat președintele, astăzi aveți de apărat mai mult, azi trebuie să vă apărați țara prin votul vostru. Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Traian Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune «da» lui Antonescu și Ponta, lăsând țara în izolare și a spune «nu» demiterii președintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, că românii înțeleg mai bine interesul național decât un grup de pușcăriabili din Parlamentul României”, a afirmat președintele suspendat.

El le-a spus oamenilor adunați la Iași că trebuie să înțeleagă, din reacțiile aliaților României, că țara este izolată din cauza “vremelnicilor ei conducători -Crin Antonescu, Victor Ponta și din umbră Voiculescu”.

“Acești oameni nu sunt parteneri de dialog ai statelor din Uniunea Europeană. Dacă ei vor rămâne dupa referendum să conducă destinele țării nu vor fi izolați numai ei, și România va fi izolată. De aceea va chem pe 29 să spuneți nu echipei Antonescvu-Ponta-Voiculescu”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că se află în funcție de opt ani și că este greu să găsești în lume un președinte care după opt ani să mai aibă 50 la sută.

“Pentru mine este o misiune imposibilă, dar le vom demonstra că noi suntem în stare să îndeplinim și misiuni imposibile. De aceea nu-ul din 29 înseamnă un nu nedreptății, lucrului necinstit din politică, un nu celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un nu vremurilor când instituțiile statului erau sub partide. Vă rog ca pe 29 mergeți la urne și să spuneți nu acelora care au pus mai presus de interesul național interesele celor cu dosare penale. Spuneți nu acelora care cred că în UE poți să ai orice fel de comportament”, a adăugat Traian Băsescu.

Ungureanu la mitingul de la Iași: Mergeți la referendum să salvați România salvând președintele ales

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le-a spus, sâmbătă, participanților la mitingul de la Iași, că din nou Moldova trebuie să salveze țara, ca și acum 150 de ani, el îndemnând oamenii să meargă la referendum pentru a salva România salvându-l pe președintele ales legitim.

“Iar trebuie Moldova să salveze Å¢ara Românească, ca acum 150 de ani. (…) Venim ca acum 150 de ani să salvăm o țară. De aici au plecat Cuza, Kogălniceanu, Costache Negri. Acum ei încearcă să ne aducă din nou în sălbăticie. Dar moldovenii se vor strânge iar ca acum 150 de ani”, a spus Ungureanu, îndemnându-i pe oameni să scape România de “barbari cu rânjetul lor gras”.

“Vreți legi făcute de infractori, de mincinoși, de oameni care nu vin la muncă? Noi suntem adevărata opoziție la toată minciuna și la tot falsul din această țară”, le-a mai spus fostul premier praticipanților la miting.

Ungureanu a admis că poate au greșit Traian Băsescu, Emil Boc și el, dar a susținut că tot ceea ce au încercat să facă a fost spre binele tuturor, spre binele copiilor.

“Totul a fost pentru ca această țară să nu moară astăzi, mâine să se înalțe, pentru că nu vrem să se întâmple răul. Ce doresc ei de la noi? Vor ca noi să tăcem, vor să împartă țara, vor ca niciunul să nu vedem România în Europa, vor să facă o țară care să se scrie cu literă mică”, a mai susținut liderul Inițiativei Civice de Centru Dreapta.

“Vine Victor Ponta în fața noastră și ne spune că Traian Băsescu e rău și trebuie înlocuit. Spune asta un om care o biografie falsificată, un om care a mințit, un om care minte așa cum respiră. (…) Vine Crin Antonescu și ne spune că Traian Băsescu e rău și trebuie înlocuit. Cine e domnul Crin Antonescu? A venit la serviciu în Parlament 5 minute din 8 ore. Ia cineva salariu pentru cinci minute lucrate în 8 ore? (…) Vin Crin Antonescu și Victor Ponta și spun cum au jurat pe Constituție să o apere, dar omoară Constituția și rup legile. (…) Promit fericire, și leul se duce la pământ. Promit nume bun al României, și am ajuns oaia neagră a Europei. Ei spun că respectă poporul și când îi întrebi de ce nu pun în aplic referendumul din 2009 spun că acest lucru nu trebuie să se întâmple, spun că poporul e prost, iar ei sunt elita. Eu nu pot să am încredere în asemenea oameni”, a adăugat Ungureanu.

Fostul premier a susținut că Traian Băsescu e în primul rând un om corect.

“Când l-am votat 5 milioane de români am votat un om care știam cum este: implicat, hotărât, decis, încăpățânat, vorbește. Când l-am votat am știut pe cine punem la Cotroceni. Acum ne spune că nu e bun cineva care a luat 9000 de voturi. Traian Băsescu a spus adevărul și atunci când a fost foarte dureros. Pe 29 iulie trebuie să salvăm România salvând președintele care e legitim ales. Acest lucru trebuie să ne îndemne să mergem la vot, să nu stăm acasă și să votăm «NU». (…) Împreună la greu reușim să învingem și apoi împreună la bine vom face o țară respectată, prosperă”, a spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a încheiat spunând “Moldova salvează democrația în România și pe 29 de întâlnim să sărbătorim”.

Îmbrânceli între susținători ai lui Băsescu și un grup de revoluționari

Jandarmii au intervenit, sâmbătă, în Piața Palatului Culturii din Iași, unde are loc mitingul PDL, pentru a aplana un conflict între susținători ai lui Traian Băsescu și un grup de aproximativ 30 de revoluționari care cer demiterea președintelui suspendat.

Pe scena amenajată în Piața Palatului Culturii din Iași au urcat liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, Monica Macovei, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și de Mihail Neamțu, toți în cămăși albe, iar în spatele scenei se află Traian Băsescu, îmbrăcat în tricou albastru.

Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum “Jos Ponta”, “Băsescu, suntem cu tine”. Un bătrân are o pancartă pe care sunt scrise “1- soluțiile de vot”: “neprezentarea la vot până la ora 19.00, urmărim sondajele de opinie; 2 – prezentare la referendum după ora 19.00, votând «nu» dacă până atunci au votat peste 9 milioane de oameni”.

Primul care s-a adresat mulțimii a fost Gheorghe Flutur, care a spus că reprezentanții USL “se comportă ca noii mineri din 3-6 iunie, care dau bastoane pe spinarea statului de drept”.

“Nu trebuie să îi lăsăm. Să spunem nu abuzului, celor care au dat cu economia în gard în aproximativ două luni, celor care au devalorizat leul, să ne apărăm președintele ales”, a spus Flutur.

Sursa foto: www.mediafax.ro/Raul Stef

Join the Conversation

3 Comments

 1. pana la urma si puscariabili sunt oameni domnule Basila! Principal este sa fi om nu carpa!

 2. Circulă pe net
  Mesajul de referendum al jurnalistului militar Costinel Petrache
  Acasă » Actualitate
   

    Compatrioți, de orice grai ÅŸi orice neam ați fi!29 iulie va fi, deja este, o simțim, o vrem, ziua eliberării noastre definitive de tirania descreieratului care ne-a umilit, zi de zi, traiul, ÅŸi aÅŸa atât de nesigur, ne-a umilit cum nu a mai făcut-o nimeni altcineva în istorie, de-aici ÅŸi de-aiurea…29 iulie nu este numai ziua referendumului în care vom da de pământ cu dementul care ne-a îngenunchiat viitorul, ne-a mutilat aÅŸteptările ÅŸi ne-a sugrumat speranța…29 iulie are, deplin, semnificația unei adevărate Revolte Naționale împotriva aroganței de neînchipuit a unei haite cinice, demente ÅŸi bolnave, de criminali, borfaÅŸi ÅŸi canalii, împotriva nesimțirii ÅŸi imposturii unor agramați ridicați în ranguri ministeriale ÅŸi statale, a unor spoliatori cum nu au mai fost pe meleagurile ființării noastre ca Neam ÅŸi ca Å¢ară…29 iulie este ziua dincolo de care vom vorbi la timpul trecut despre descreieratul dintâi al țării, dar ÅŸi despre banda sa de hoți, jefuitori, hămesiți ÅŸi lichele care a secătuit resursele vitale ale țării, a desființat spitale ÅŸi a sporit cimitirele, a închis ÅŸcoli ÅŸi grădinițe, dar a deschis aziluri, a ucis speranțele ultime ale celor necăjiți, clica băsistă îmbuibându-se fără de măsură…29 iulie este, aÅŸadar, mult mai mult decât ziua unui referendum, este ziua revoltei noastre naționale împotriva descreieratului ÅŸi a bandelor sale de hoți, lichele, borfaÅŸi, prăduitori ÅŸi impostori.Da, Revoltă Națională!Iar, noi ÅŸtim că niciunde ÅŸi niciodată în istorie revoltele naționale nu au dat greÅŸ! Nu va da nici acum!Revolta din 29 iulie nu are caracterul programatic al unei revoluții, are spiritul ei; nu urmăreÅŸte, precum o revoluție, schimbarea unui sistem social cu altul, urmăreÅŸte, precum o revoluție, spulberarea de pe scena societății naționale a celei mai periculoase bande de jefuitori care a atentat vreodată împotriva României; nu urmăreÅŸte cucerirea puterii politice, succede cuceririi democratice a puterii politice, vizând legitimarea ÅŸi desăvârÅŸirea acesteia, în folosul poporului, a tuturor cetățenilor României;
  nu are determinarea unor cauze care, în chip specific, declanÅŸează o revoluție, are determinarea unor cauze care pot genera, întreține ÅŸi potența o situație revoluționară; nu are, precum o revoluție, conducători care, de la înălțimea sacrificială a baricadelor, îndeamnă încotro, are, asemenea unei revoluții, suportul de largă cuprindere ÅŸi afirmare populară care ÅŸtie încotro să se îndrepte …Revolta din 29 iulie este ziua în care România va redeveni liniÅŸtită, este ziua în care, în sfârÅŸit, vom fi înțeles că Å¢ara îşi va redobândi liniÅŸtea numai atunci când ultimul băsist va fi spânzurat, prin vot, cu mațele hămesite ale ultimului portocalist.29 iulie 2012
  Acum ori niciodată: Nu îi iertați!o haită de borfaÅŸi, mecanic colorată, supusă ritualic aceluiaÅŸi consemn, îndepărtată crud de mamă ÅŸi de tată,
  ne-aduce existența în sapa lor de lemn… în fruntea ei, dementul, o javră ordinară care ne-a sechestrat ÅŸi dreptul de-a vorbi,descreieratul care a semănat în Å¢ară doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…nu ne-ați iertat niciunul, ne-ați pângărit pe toți, pe medici ÅŸi pe dascăli i-ați răstignit borând, adunătură oarbă de venetici ÅŸi hoți
  fugiți spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…ați umilit OstaÅŸul, tăcut, dar suveran, artistului i-ați pus bir până ÅŸi pe scenă, justiția ați frânt-o în râvne de maidan,
  pe nimeni n-ați cruțat de jeg ÅŸi anatemă…ne mor copiii arÅŸi, în leagăne de îngeri, bătrânii tac ÅŸi plâng, în rezumate seci, borfaÅŸii ne-a dictat fatalele constrângeri, e semn că este vremea cu haita ta să pleci…pe polițiÅŸti i-ați dus mai jos de disperare, pe mame le-ați distrus în fondul lor suprem, ai pus guvernul țării elenei la picioare
  ÅŸi balele oranj în cale i se-aÅŸtern…din lege ați făcut cheremul poftei chioare, iar din legislativ, un jaf ÅŸi-o mascaradă, simțind pe os cuțitul, nimic nu ne mai doare
  borfaÅŸi înveÅŸmântați în straie de paradă…ne-ați asmuțit pe toți în contra tuturora spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns, azi au sosit, istoric, secundele ÅŸi ora
  să vă-aruncăm din jilțuri, să ne oprim din plâns…nu bogăția haitei, nici luxul sau huzurul, nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare, ci aroganța lor, cinismul ÅŸi sperjurul jucat național făr’ nicio remuÅŸcare…nu contrarelativa noastră sărăcie ne judecă speranța ÅŸi viața ne-o apasă, ci starea ei impusă, de gravă umilire, pe care-au strecurat-o în fiecare casă…pe-această-adunătură de hoți ÅŸi de lichele doar disperarea noastră o va putea opri, să le-aruncăm cinismul în lanțuri ÅŸi zăbrele,
  stârpiți-i fără milă, oriunde-i veți găsi…nu îi iertați nicicum, Revolta Socială, e tot ce ne-a rămas ca ÅŸansă de a fi, lăsați blândeții voastre dreptul la răscoală şi răsplătiți borfaÅŸii cu dreptul de-a pieri…Doamne ajută!Al vostru, fără de condiții,Costinel Petrache

Leave a comment