LEȘU: Scandal cu urmări grave și doi tineri reținuți

La finele acestei săptămâni, polițiștii au fost sesizați prin numărul unic de urgențe 112 despre faptul că la barul din centrul localității Leșu are loc un scandal.

Antonela Gorgan, purtîtorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, a declarat că “din primele cercetări a rezultat că D. Iliuț de 36 ani și D. Tiberiu de 24 ani, ambii din Leșu, în timp ce se aflau în barul din localitate, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi, s-au certat cu S.Ioan de 35 ani din Leșu, acesta din urmă lovindu-l cu palma peste față pe D.Iliuț. Altercația a fost aplanată de proprietarul barului iar cei doi frați au plecat. În jurul orelor 02.45, S. Ioan a plecat și el de la local, împreună cu B.Titu de 24 ani și B.Nicolae, dar pe drum s-au întâlnit cu cei doi. Între cele două grupuri a izbucnit o bătaie, în urma căreia trei dintre ei au fost transportați la spital”.

Fiind examinați din punct de vedere medico-legal, s-a concluzionat că leziunile lui S.Ioan necesită 75-80 zile de îngrijiri medicale și întrunesc caracteristicile medico-legale ale noțiunii de punere în primejdie a vieții.

Leziunile lui D. Tiberiu necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale iar ale lui B. Titu peste 60 de zile de îngrijiri medicale, fără însă ca ele să întrunească caracteristicile medico-legale ale noțiunii de punere în primejdie a vieții.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud efectuează cercetări față de D. Iliuț și D. Tiberiu, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat, împotriva acestora fiind luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Leave a comment