Categories
Bistrita News Sănătate

Se deblochează posturile din sistemul sanitar!

Peste 2700 de posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate în a doua jumătate a lunii august. Până la această oră nu se știe numărul locurilor de muncă ce vor fi deblocate în județul nostru, cert este că pentru ca sistemul să funcționeze bine, în Bistrița-Năsăud ar mai fi nevoie de sute de cadre medicale.

Din cele peste 2700 de posturi care vor fi deblocate la nivel național, peste 500 sunt repartizate medicilor, peste 1.200 asistenților medicali și aproape 930 posturi pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulanțieri, brancardieri etc).

Măsura va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică și va fi aprobat de Guvernul României.

Această măsură urmărește diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar.

Trebuie precizat că pe parcursul a trei ani, un număr de  peste 21.200 de  posturi au fost vacantate, iar în prima jumătate a anului 2012 s-au vacantat un număr de 2766 posturi, astfel creându-se un spațiu bugetar care permite ocuparea acestora pentru un segment absolut necesar al categoriilor profesionale care activează în unitățile sanitare.

În primăvara acestui an, Ministerul Sănătății a mai deblocat 500 de posturi în sistemul sanitar. Pentru aceste posturi, concursurile de angajare sunt în curs de desfășurare.

Sursa foto: www.cristv.ro

Leave a Reply