Zgonea: Lui Traian Băsescu îi este frică de popor, iar membrilor PDL de justiție

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, marți, într-o conferință de presă la Bistrița, referindu-se la îndemnul PDL de neparticipare la vot la referendumul din 29 iulie, că lui Traian Băsescu îi este frică de popor, iar democrat-liberalilor de justiție.

Întrebat de un jurnalist cum comentează decizia PDL de a îndemna alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie, Zgonea a răspuns: “Băsescu fuge de popor și PDL de justiție. Acesta este adevărul”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreședintele PSD a spus că USL se aștepta ca Traian Băsescu să dea un ordin de “non combat” din cauza “fricii față de popor”.

“Ne așteptam și noi, liderii USL, că Traian Băsescu va da un ordin de non combat. Aceasta demonstreză frica pe care o are față de popor, de vot și nu se înscrie decât în comportamentul pe care PDL-iștii l-au avut în ultimele luni”,a spus Zgonea.

El a adăugat că, în februarie a.c., deputații PDL au schimbat legea referendumului și “au făcut o super lege pentru Traian Băsescu”.

“România era singura țară din lume în care un referendum era valid dacă venea jumătate plus unu din corpul electoral, adică 9,2 milioane de oameni și președintele statului era demis dacă cei 9,2 milioane de oameni spuneau <DA> la referendum. Niciun președintele ales în România nu a avut 9,2 milioane de voturi. El voia să fie demis cu aproape dublul voturilor cu care a fost ales și a făcut această lege în februarie 2012, fiindcă știa că, mai devreme sau mai târziu, poporul îl va sancționa”, a declarat Zgonea.

Liderul PSD a afirmat că un politician care “dă ordin membrilor săi din corpul parlamentar” să facă o “super lege” pentru sine demonstrează clar “intenția de a se proteja prin tot felul de tertipuri”.

“Datoria lui, dacă mai are un dram de onestitate și de onoare, este să-și dea demisia. Eu cred că vor veni la vot peste 9,2 milioane de oameni. Dacă nu, România va fi în blocaj în care celelalte partide vor dori să se pregătească pentru campania de alegeri parlamentare, vor dori ca Guvernul Ponta să se întoarcă la măsurile economice, iar Băsescu va dori să scape de justiție și să-i protejeze pe cei care au sifonat banul public în ultimii ani. Acesta va fi războiul”, a spus Zgonea.

În opinia acestuia, în cazul în care Băsescu se va întoarce la Cotroceni, lunile august și septembrie vor fi “pline de scandaluri, de țipete, de afirmații calomnioase ale președintelui”, de conferințe de presă în care va fi folosită Administrația Prezidențială pentru a se spune “neadevăruri”.

În ce privește declarația președintelui suspendat Traian Băsescu că USL ar intenționa să fraudeze referendumul, Zgonea a spus: “Acuzația aceea este o minciună, o afirmație de campanie electorală. Împroașcă cu noroi pe toată lumea. Este un președinte care, în acest moment, acționează iresponsabil și face foarte mult rău României”.

Valeriu Zgonea face o vizită de o zi în Bistrița-Năsăud, el urmând să participe, marți seara, la un miting organizat de USL la Năsăud.

Colegiul Director al PDL a decis, marți, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marți, că neprezentarea la vot la referendum “poate fi mai valoroasă” decât un vot împotriva demiterii sale, el susținând că prin această atitudine nu este laș, ci acționează pentru interesul național.

Traian Băsescu a susținut, într-o discuție on-line la ziare.com, că neprezentarea la vot la referendum “poate fi mai valoroasă” decât un vot împotriva demiterii sale, pentru că în acest fel cei care au dat “lovitura de stat” nu pot să-și valideze demersul prin referendum.

Întrebat de ce alege să fie laș, Băsescu a răspuns: “Nu am ales să fiu laș, am ales să acționez în interesul național”.

 

Leave a comment