Categories
Afaceri Bistrita Business

Symmetrica a investit două milioane de euro în construcția celei de-a cincea fabrici, în Bistrița-Năsăud

Symmetrica, unul dintre principalii jucători pe piața locală de pavele și borduri, inaugurează o nouă fabrică, în localitatea Șintereag, la 25 de km de Bistrița, în urma unei investiții de două milioane de euro, ajungând astfel la cinci unități de producție, transmite Mediafax.

“Construcția noii fabrici Symmetrica face parte din planul strategic de consolidare a poziției companiei pe piața de pavele și borduri vibropresate. Prin inaugurarea unității am ajuns să acoperim aproape toate zonele cu potențial mare de dezvoltare din România și să devenim principalul producător de pavele pe plan local”, a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al companiei, Sebastian Bobu.

Pentru acest an, compania și-a propus atingerea unei cote de piață de 22% și a unei cifre de afaceri de 16,2 milioane de euro.

Noua unitate de producție are o capacitate de producție de 2.000 metri pătrați de produse (pavele și borduri) pe zi. Cu cele cinci fabrici, compania ajunge la o producție zilnică de 11.500 mp.

Fabrica este amplasată pe un teren de 20.000 mp, suprafață pe care a fost construită o hală de producție de 1.500 mp, alături de depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spațiu de depozitare spații administrative și un showroom.

Investiția a fost acoperită în proporție de 30% din fonduri proprii, restul fiind asigurat din credite bancare, a spus Bobu.

Lucrările pentru construcția unității de producție au fost începute în toamna anului trecut, iar în iulie 2012 au fost finalizate accesele auto și platformele de depozitare, fiind, de asemenea, livrate și primele produse.

Unitatea va avea în total 16 angajați, implicați în activitatea de producție, contabilitate, livrare și mentenanță.

Potrivit reprezentantului companiei, fabrica a fost gândită pentru a deservi zonele de nord-vest și centru ale țării, respectiv județele Bistrița, Maramureș, Satu-Mare, Cluj, Mureș, Zalău și Oradea.

“Locul amplasării celei de-a cincea fabrici Symmetrica nu a fost ales întâmplător. Avantajele acestei locații sunt multiple, printre acestea numărându-se poziționarea în apropierea furnizorilor de materie primă, acces facil la rute de transport și, nu în ultimul rând, o largă piață de desfacere”, a spus Bobu.

El a adăugat că pavelele și bordurile produse la Bistrița se vor adresa atât persoanelor fizice, cât și companiilor și sectorului privat.

“Mizăm pe nevoia autorităților locale de a reface partea carosabilă și pietonală din orașele și comunele din regiune, pe cererea firmelor de construcții pentru investițiile în mediul privat, dar și pe interesul persoanelor fizice care înțeleg tot mai mult atuurile practice și estetice ale pavelelor”, a completat el.

În cei 18 ani de activitate, Symmetrica a realizat investiții totale de peste 18,5 milioane de euro. Compania mai deține patru fabrici, deschise la Verești, județul Suceava (1999), Podu Iloaiei, județul Iași (2010), Bolintin Vale, în apropiere de București (2011) și Prejmer, județul Brașov (2012).

Fabrica din Bistrița Năsăud este a doua unitate de producție inaugurată în acest an, după ce în luna martie a acestui an a fost dată în folosință unitatea din Prejmer, în urma unei investiții de 2,1 milioane euro.

Symmetrica a fost înființată în 1994 de Florentina-Mihaela și Florin-Cristinel Stanciu.

Sursa foto: www.zf.ro

Leave a Reply