Tânărul de 32 de ani reținut pentru droguri a primit mandat de arestare

caUn bârbat de 32 de ani a ajuns pe mâna polițiștilor din cauza faptului că a comercializat mefedronă mai multor bistrițeni, dar și unor persoane din Năsăud.

Acesta a fost inițial reținut pentru 24 de ore. În urma prezentării lui în fața Tribunalului Bistrița-Năsăud, instanța a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. În cazul în care va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, este suspectat că, împreună cu alți tineri, a comercializat mai multor persoane din municipiul Bistrița și orașul Năsăud mefedronă, un drog de mare risc.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost prins în localitatea Figa. Mai mult, acesta este suspectat că ar face parte dintr-o grupare de trafic internațional de droguri de risc și mare risc, motiv pentru care au fost făcute două percheziții la locuințele acestuia. Bărbatul a fost dus la sediul DIICOT ! Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, iar împotriva lui s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Mai mult, la începutul lunii iulie, polițiștii și procurorii au făcut percheziții domiciliare la 26 de suspecți de trafic și consum ilicit de droguri de risc și de mare risc și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul de droguri. 44 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 41 de ani, au fost duse la audieri.

Din investigații a reieșit că membrii rețelei infracționale comercializau droguri de risc (canabis și rezină de canabis), cu sume cuprinse între 50-70 de lei gramul, și droguri de mare risc mefedronă sau „sare de baie”, cu suma de 100 lei gramul, tinerilor din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, precum și din localitățile învecinate, la solicitarea acestora sau cu ocazia unor petreceri private.

Drogurile erau procurate din Spania (canabisul și rezina de canabis) și din Ungaria (mefedrona) și au fost trimise prin intermediul unor firme de transport persoane și coletărie, disimulate în colete sau pachete, sau aduse personal cu mijloace auto sau cu trenul.

Leave a comment