Urnă specială pentru deținuții care vor să voteze la referendum

382 de deținuți și-au manifestat intenția de a vota la referendum! Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bistrița, au fost identificate 431 de persoane private de libertate, care îndeplinesc toate condițiile impuse de lege, pentru a-și exercita votul duminică 29 iulie.

Potrivit legii privind organizarea și desfășurarea referendumului, în Penitenciarul Bistrița au fost identificați 431 de deținuți care au vârsta de peste 18 ani, nu le este interzis dreptul la vot, sunt cetățeni români și dețin acte de identitate.

Prin urmare, toți aceștia ar putea să-și exercite dreptul de vot, însă doar 382 dintre ei și-au manifestat intenția de a vota. Mai mult, pentru cei cu acte de identitate expirate au fost demarate demersurile necesare, în vederea preschimbării acestora.

Cei care și-au exprimat dorința de a vota, o vor face prin intermediul urnei mobile. La alegerile locale, doar o singură persoană privată de libertate a putut vota.

Diferența majoră între numărul celor care vor vota duminică și singurul alegător care a putut vota la alegerile locale din 10 iunie, este că, la referendum , alegătorul poate vota din orice circumscripție electoral din țară.

Sursa foto: ww.aradon.ro

Leave a comment