Bistrița: Un militar a leșinat înainte de începerea festivității de Ziua Imnului

Un militar de la Brigada 81 Mecanizată Bistrița a leșinat, duminică la prânz, în fața statuii poetului Andrei Mureșanu, cu puțin timp înainte să înceapă festivitatea de Ziua Imnului Național, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul s-a așezat în formație, la soare, în fața statuii lui Andrei Mureșanu, la Bistrița fiind, duminică la prânz, peste 32 de grade Celsius.

La un moment dat, acesta s-a prăbușit, fiind ridicat de colegi și transportat la o ambulanță a Armatei care era în apropiere și unde i s-a acordat primul ajutor.

Imediat după acest incident, ceilalți militari prezenți la manifestarea de Ziua Imnului s-au retras la umbră. Ei au revenit în formație abia când a început ceremonialul, la care a participat primarul orașului Bistrița, Ovidiu Crețu, subprefectul Ovidiu Frenț, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și mai mulți șefi de instituții ale statului.

De asemenea, în fața statuii lui Andrei Mureșanu au venit reprezentanții formațiilor care participă la Festivalul Internațional de Folclor “Nunta Zamfirei”, care au etalat steaguri ale celor zece țări participante.

La ceremonial au asistat și mai multe persoane care așteptau să intre la ofițerul stării civile, unde sunt programate să aibă loc, la sfârșitul acestei săptămâni, 22 de căsătorii.

Festivitatea ocazionată de Ziua Imnului Național s-a încheiat cu o defilare.

Orașul Bistrița s-a autodeclarat, printr-o decizie a Consiliului Local, “oraș al Imnului Național”, întrucât aici s-a născut Andrei Mureșanu, autorul versurilor poeziei “Un răsunet”.

Leave a comment