Circa 800 de cadre ale MAI urmăresc buna desfășurare a referendumului

Pentru a asigura participarea la referendum a tuturor cetățenilor cu drept de vot,  au fost organizate 313 secții de votare pe raza județului.

Listele electorale permanente au fost reactualizate pe acestea fiind înscrise 261.756 de persoane cu drept de vot.

Conform Planului general de măsuri privind menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, pe timpul campaniei și referendumului pentru demiterea Președintelui României, aproximativ 850 de cadre ale Ministerului Administrației și Internelor din structurile teritoriale județene acționează pentru buna desfășurare a activităților aferente zilei de 29 iulie.

Astfel, ]n Bistrița-Năsăud, pentru protecția celor 313 secții de votare acționează circa 260 de polițiști, 160 de jandarmi, 170 lucrători pentru situații de urgență și personal din cadrul altor structuri.

De asemenea, pentru situații deosebite și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în ziua votării sunt angrenate aproximativ 250 de cadre, fiind constituite rezerve de intervenție, pentru rezolvarea unor situații deosebite.

Pentru ziua referendumului, sunt organizate 10  microfiltre rutiere pentru prevenirea turismului electoral.

În contextul campaniei generată de referendumul pentru demiterea președintelui, Ministerul Administrației și Internelor desfășoară, în perioada 16- 29 iulie 2012, o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la sancțiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal și a mitei electorale, având ca slogan „Votează legal!”.

Obiectivele acestei campanii sunt informarea și conștientizarea cetățenilor cu drept de vot asupra sancțiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislației în vigoare.

În total, pe raza județului au fost  distribuite peste 800 de afișe și 4000 de pliante cu mesaje preventive pentru promovarea respectării legislației privind referendumul și informarea corectă a cetățenilor.

Leave a comment