AVERTIZARE METEO: Averse, vijelii și grindină. Ce zone vor fi afectate. Cum va fi vremea marți și miercuri

Administrația Națională de Meteorologie informează că de luni, ora 10.00 până marți la ora 21.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zona montană.

MARÅ¢I

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere și în regiunile extracarpatice. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zona de munte și pe arii restrânse în rest. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nordul Moldovei și 35 de grade în sudul extrem. Temperaturile minime se vor situa între 14 și 23 de grade. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80, pe arii restrânse, în regiunile sudice.

MIERCURI

În majoritatea regiunilor instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Excepție vor face estul și sud-estul țării, unde vremea va deveni călduroasă, local caniculară după-amiaza, cerul va fi variabil, iar fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în nordul extrem și în depresiuni și 35 de grade în est, iar cele minime se vor situa între 11 grade în depresiuni și 25 de grade în Delta Dunării.

Sursa: www.mediafax.ro

Leave a comment