26/09/2017

Peste 150 de contravenţii pe linie silvică depistate în Bistriţa-Năsăud, în 2011

La ora actuală, suprafaţa fondului forestier al judeţului Bstriţa-Năsăud este de 192.146 hectare, din care pădurea reprezintă 188.513 hectare. Această suprafaţă este administrată de 15 ocoale silvice private, Regia Naţională a Pădurilor prin Direcţia  Silvică Bistriţa (3 ocoale) şi Ocolul Silvic Lechinta.

Savir Moisil, şeful Inspecţiei Silvice şi de Vânătoare Bistriţa, a declarat că “în anul 2011, pe raza judeţului nostru, personalul silvic de la Inspecţia Silvică şi de Vânătoare în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud a întocmit 172 de procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice. Valoarea totală a amenzilor a fost de 460.800 lei şi au existat şi patru sesizări penale cu valoare a prejudiciilor de 13.297 lei”.

De asemenea, în acest interval de timp s-a confiscat cantitatea totală de peste 9.000 de metri cubi de material lemnos.

Nici personalul silvic nu a scăpat de sancţiuni. S-au aplicat cinci sancţiuni administrative angajaţilor care trebuie să păzească pădurile de pe raza judeţului.

Totodată, în luna decembrie a anului trecut s-au efectuat actiuni  specifice şi  s-au confiscat 141 de pomi de Craciun aplicându-se două sancţiuni contravenţionale.

Sursa foto: www.agroromania.ro