Peste 150 de contravenții pe linie silvică depistate în Bistrița-Năsăud, în 2011

La ora actuală, suprafața fondului forestier al județului Bstrița-Năsăud este de 192.146 hectare, din care pădurea reprezintă 188.513 hectare. Această suprafață este administrată de 15 ocoale silvice private, Regia Națională a Pădurilor prin Direcția  Silvică Bistrița (3 ocoale) și Ocolul Silvic Lechinta.

Savir Moisil, șeful Inspecției Silvice și de Vânătoare Bistrița, a declarat că “în anul 2011, pe raza județului nostru, personalul silvic de la Inspecția Silvică și de Vânătoare în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud a întocmit 172 de procese verbale de constatare a contravențiilor silvice. Valoarea totală a amenzilor a fost de 460.800 lei și au existat și patru sesizări penale cu valoare a prejudiciilor de 13.297 lei”.

De asemenea, în acest interval de timp s-a confiscat cantitatea totală de peste 9.000 de metri cubi de material lemnos.

Nici personalul silvic nu a scăpat de sancțiuni. S-au aplicat cinci sancțiuni administrative angajaților care trebuie să păzească pădurile de pe raza județului.

Totodată, în luna decembrie a anului trecut s-au efectuat actiuni  specifice și  s-au confiscat 141 de pomi de Craciun aplicându-se două sancțiuni contravenționale.

Sursa foto: www.agroromania.ro

Leave a comment