17/08/2017

Traseele montane, refăcute de salvamontiştii bistriţeni

Circa 80 de kilometri de trasee montane au fost remarcate de către salvamontişii bistriţeni, care au realizat cu această ocazie şi marcarea unor trasee noi. Vorbim despre rutele pe care le pot folosi turiştii în Munţii Rodeni, dar şi în Călimani şi Munţii Ţibleş.

Remarcarea şi marcarea traseelor montane se dovedeşte a fi o operaţiune destul de dificilă pentru salvamontiştii bistriţeni, care în număr mic, încearcă să acopere cât mai bine proiectul acesta. Totuşi, în ciuda acestui lucru, salvamontişii au muncit serios, iar rezultatul se vede.

Mircea Baciu, şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud, a declarat că „la capitolul de marcare şi remarcare a traseelor turistice stăm destul de bine. Am început remarcările din zonele locuite, zona comunelor de pe Valea Someşului spre Munţii Rodnei, cât şi în zona Călimanilor şi a Munţilşor Ţibleş”.

Dificultăţi au întâmpinat în zona Munţilor Ţibleş, însă salvatorii muntelui nu se lasă.

„În munţii Ţibleş ne descurcăm puţin mai greu pt că terenul e dificil din cauza copacilor căzuţi” a mai precizat Mircea Baciu.

Rezultatul muncii salvamontişilor bistriţeni se cunoaşte încă de pe acum.

Totuşi, potivir reprezentanţilor ServiciuluI Salvamont BN , procesul de marcare şi remarcare a traseelor montane se va extinde cu siguranţă până anul viitor.

Va dura mai mult decât am preconizat, pentru că personalul e insuficient. Noi avem 4 – 5 oameni plus voluntari şi cu toate acestea cred că vor realiza aceste marcaje şi pe parcursul anului următor” a mai completat şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud.