Fostul polițist care a accidentat mortal o tânără în Năsăud, trimis în judecată

Un accident rutier în urma căruia o persoană și-a pierdut viața s-a petrecut la finele lunii mai în orașul Năsăud.

Damaris Păltinean, o tânără de 17 ani care a încercat să traverseze strada printr-un loc special marcat în acest sens, a fost lovită din plin de șoferul unui autoturism care circula cu viteză peste limita legală.

Cu toate că medicii i-au acordat primul ajutor fetei și au încercat minute în șir să o resusciteze, nu au mai putut să facă nimic pentru tânără. Aceasta a decedat.

Imediat după ce provocat acest accident rutier, șoferul autoturismului a fugit de la locul faptei, însă, polițiștii au reușit să îl depisteze la scurt timp după accident.

Polițiștii au constatat că șoferul consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel care a provocat accidentul rutier, Ioan Sângeorzan, în vârstă de 26 de ani era chiar polițist în cadrul Secției 6 Poliție Năsăud. Acesta se afla în concediu, însă, cu toate acestea a ales să demisioneze din funcția pe care o avea în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bstrița-Năsăud.

Șoferul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, iar acum, acesta a fost trimis în judecată. Judecătorii care vor analiza acest dosar vor stabili și ce pedeapsă va primi tânărul pentru fapta sa.

Momentan, Ioan Sângeorzan se află în arest.

Sursa foto: www.facebook.com

Leave a comment