FOTO: Crețu iubește statuile. Monumentele din Parc au fost aduse cu japca în Piața Morii!

Statuile din Parcul Municipal au fost amplasate la câțiva metri mai încolo, exact în Piața Morii. Probabil pentru a nu cheltui bani cu transportul, primarul Crețu a dat ordin să fie amplasate la umbră. Normal că se potrivesc ca nuca-n perete, pe spațiul verde fără a fi puse în valoare.

E total nepotrivit, pentru că în Piața Morii există un ansamblu întreg de statui fără sens, amplasate pe aleea ce duce către Sala Polivalentă. Printre ele au mai încăput și cele din Parcul Municipal, iar acum zona este invadată de bucăți de piatră amplasate aiurea, fără o tematică aleasă și fără a se încadra în zonă.

Asta după ce Primăria Bistrița a înnebunit statuile și le-a mutat dintr-o parte în alta vreme de un an. Primarul Ovidiu Crețu a mutat mai multe statui din Bistrița și a găsit noi locații, după bunul său plac. Operațiunea din 2011 a fost destul de costisitoare și a costat aproape 100.000 de lei.

Bustul lui Liviu Rebreanu, statuia lui Cuza din fața Inspectoratului de Poliție și bustul lui Petru Rareș au fost mutate treptat în noi locații, din moftul primarului. Toate aceste manevre fac parte din planul de dezvoltare și înfrumusețare a Bistriței pe care (probabil) l-a gândit primarul Ovidiu Crețu. Serviciul Urbanism ar trebui să zbârnâie și să-l sfătuiască pe Crețu, nu să îngrămădească statui pe spațiul verde. Oricum,  operațiunea „Statuile” reprezintă un exemplu-perfect de urbanism socialist al primarului Crețu, dovada clară că NU te poți pricepe la toate.

Cosmin Botezat

Join the Conversation

1 Comment

  1. statui in locul spatiului verde, masini pe ceea ce era pietonal, depozite de lemne in subsoluri tehnice, impunand un tip de incalzire diferit de ceea ce era gandit…Pe cand depozite pentru lemne pe langa blocuri?

Leave a comment