23/09/2017

Imaginea Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud, resuscitată printr-o serie de evenimente

Complexul Muzeal al judeţului Bistriţa Năsăud oferă publicului consumator de cultură evenimente diverse, care resuscitează imaginea acestei instituţii. În cei 60 de ani parcurşi de la înfiinţarea Muzeului Bistriţa, activitatea muzeistică din judeţ s-a tot extins şi momentan există 10 subunităţi care fac parte din complexul muzeal. Tocmai aceste locaţii sunt puse în valoare în ultima perioadă, dovedindu-se astfel şi utilitatea lor.

Sfârşitul săptămânii trecute a fost subliniat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud printr-un eveniment organizat la Monor, unde împreună cu Muzeul literar şi memorial „Teodor Tanco” se va organiza  în fiecare an, în ultima zi din iulie Ziua Muzeului din Monor. Această primă ediţie s-a bucurat de succes şi de un public consumator de cultură.

În ciuda caniculei şi a sezonului de concedii evenimentele culturale organizate de Complexul Muzeal Bistriţa Năsăud îi aşteaptă pe iubitorii de gen, chiar şi în această săptămână, la vernisaje organizate atât în Bistriţa, cât şi în Sângeorz – Băi, la Muzeul de Artă Comparată.

Astfel joi, 9 august, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, Excelenţa Sa, Huo Yuzhen, numită ambasador în România din decembrie 2011, va participa la vernisajul expoziţiei „Artă şi măiestrie chineză la Bistriţa”.