Imaginea Muzeului Județean Bistrița-Năsăud, resuscitată printr-o serie de evenimente

Complexul Muzeal al județului Bistrița Năsăud oferă publicului consumator de cultură evenimente diverse, care resuscitează imaginea acestei instituții. În cei 60 de ani parcurși de la înființarea Muzeului Bistrița, activitatea muzeistică din județ s-a tot extins și momentan există 10 subunități care fac parte din complexul muzeal. Tocmai aceste locații sunt puse în valoare în ultima perioadă, dovedindu-se astfel și utilitatea lor.

Sfârșitul săptămânii trecute a fost subliniat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud printr-un eveniment organizat la Monor, unde împreună cu Muzeul literar și memorial „Teodor Tanco” se va organiza  în fiecare an, în ultima zi din iulie Ziua Muzeului din Monor. Această primă ediție s-a bucurat de succes și de un public consumator de cultură.

În ciuda caniculei și a sezonului de concedii evenimentele culturale organizate de Complexul Muzeal Bistrița Năsăud îi așteaptă pe iubitorii de gen, chiar și în această săptămână, la vernisaje organizate atât în Bistrița, cât și în Sângeorz ! Băi, la Muzeul de Artă Comparată.

Astfel joi, 9 august, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa, Huo Yuzhen, numită ambasador în România din decembrie 2011, va participa la vernisajul expoziției „Artă și măiestrie chineză la Bistrița”.

Leave a comment