Inspectorii sanitar-veternari au retras de la comercializare zeci de kilograme de produse

Peste 150 de controale au efectuat insepectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Bistrița-Năsăud, în luna iulie. Verificările au fost efectuate în tabere școlare, în pensiuni agroturistice, în unități de alimentație publică, în depozite alimentare, dar și în târgurile de animale. În urma controalelor, inspectorii au retras de la comercializare produse care au avut în conținut organisme modificate  genetic.

În cadrul controalelor efectuate a fost verificat modul de respectare a cerințelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modul de depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare.

28 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, iar valoarea lor a fost de 20.100 de lei.

Inspectorii au constantat mai multe nereguli, printre care: manipularea produselor alimentare și a hranei pentru animale în mod necorespunzător, comercializarea unui produse alimentare în spații neconforme și fără respectarea regulilor de igienă, depozitarea alimentelor fără respectarea normelor sanitare veterinare.

Inspectorii au mai aplicat amenzi și pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite, dar și pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Au fost retrase de la comercializare 28 de kg de preparate din carne, ambalate și etichetate necorespunzător, dar și 15 l de băuturi răcoritoare preparate în condiții neigienice, și aproape 8 kg produse pe bază de cereale conținând organisme modificate genetic neautorizate.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment