Primul parc fotovoltaic de la Lechința prinde contur

Comuna Lechința va deveni în curând o zonă pe care autoritățile locale și mediul privat vor să o transforme într-una cu adevărat verde.

Nu mai puțin de trei proiecte privind amenajarea unor parcuri fotovoltaice există pentru această zonă. Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a emis deja avizele necesare în acst sens și, astfel, primul parc fotovoltaic începe să prindă contur.

Este vorba despe un parc care este realizat de Casa de Investiții Alianța, fiind amenajat pe o suprafață de 10 hectare. La Lechința, un alt investitor privat intenționează să mai amenajeze un parc fotovoltaic pe o suprafață de 20 de hectare, în momentul de față realizându-se căile de acces spre parc. Mai mult, investițiile nu se opresc aici, ci continuă. Chiar administrația locală din Lechința are în plan un astfel de proiect și, dacă va reuși să obțină finanțarea necesară și acesta va fi realizat.

Așadar, în comuna Lechința se încearcă punerea în valoare a zonei prin utilizarea surselor neconvenționale de energie. Lechința va deveni cea mai “verde” zonă de pe harta județului Bistrița-Năsăud.

Mai mult, în acest an, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost emise nu mai puțin de 20 de avize de mediu, semn că reprezentanții județului nostru sunt interesați să opteze pentru panouri fotovoltaice. Parcurile ar urma să fie amenajate la Bistrița, Sigmir, Lechința, Urmeniș, Livezile și Mărișelu. Ele urmează să ocupe o suprafață totală de 173.000 de metri pătrați.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Leave a comment