FOTO: Ambasadorul Chinei, la plimbare pe Pietonal

Delegația chineză a ieșit la plimbare pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Chinezii zâmbitori s-au tras în poză și au admirat clădirile istorice de pe Pietonal: Biserica Evanghelică și Casa Ion Zidaru, după care au servit masa pe una din terase, iar seara au petrecut-o la Crama Veche din Parc.

Doamna Huo a ales o ținută sobră, cu fustă neagră și un top cu guler tip tunică cu poșetă și pantofi de culoare neagră, în timp ce bărbații ce o însoțeau au ales ținute casual. Delegația chineză s-a plimbat prin Bistrița fără bodyguarzi și arătau a simpli turiști.

Excelența Sa, Doamna HUO Yuzhen, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România se va întâlni astăzi cu Radu Moldovan, la sediul Consiliului Județean.

Anul trecut, cam în aceeași perioadă au avut loc Zilele Culturii și Civilizației Chineze la Bistrița. Atunci, timp de o săptămână au avut loc o serie de manifestări , conferințe, expoziții, proiecții de film și lecturi care cuprind aspecte din civilizația și cultura chineză.

În urma „invaziei” chineze de anul trecut ne-am ales cu o … STATUIE (deocamdată în faza de proiect). Deng Xiaoping un mare lider al Partidului Comunist din China va avea statuie la Bistrița, undeva pe Bulevardul Independenței.

Vedem în urma vizitei din sezonul 2012 ce statui sau proiecte fantastice vor mai apărea la Bistrița.

Cosmin Botezat

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment