Serviciul de Eliberare a Pașapoartelor, luat cu asalt!

Sute de persoane trec zilnic pragul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Bistrița-Năsăud pentru a-și depune cereri de solicitare a pașapoartelor, asta cu atât mai mult cu cât luna august este luna concediilor și a vacanțelor.

Deși au trecut doar nouă zile de la începutul lunii, până acum au fost depuse peste 1.200 de astfel de cereri.

Zilnic, sute de persoane ajung laServiciul de Eliberare a Pașapoartelor pentru a solicita un astfel de document.

„Dacă facem un calcul, avem circa 150-170 de solicitări pe zi” a precizat Rodica Olariu din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Bistrița-Năsăud.

Față de aceași perioadă a anului trecut, creșterea nu este una semnificativă, cel puțin până acum. Însă trebuie luat în calcul faptul că suntem abia la începutul lunii august.

„Noi conștientizăm că august este luna de vârf, este perioada concediilor,însă, nu s-a simțit o creștere foarte mare față de anul trecut, când am primit în jur de 2.300 de cereri” a mai precizat Rodica Olariu.

Chiar dacă numărul de solicitări este unul ridicat, angajații Serviciului de Eliberare a Pașapoartelor fac față valului de cereri.

În acest an s-a înregistrat o creștere a numărului de solicitări pentru eliberarea de pașapoarte pentru  mici.

Vorbim de o creșetere  de aproximativ 40%. Potrivit reprezentanților Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Bistrița-Năsăud, în luna august a acestui an se așteaptă să fie depuse circa 3.000 de cereri.

Anul trecut au fost eliberate 13.000 de pașapoarte . Anul acesta, 35% din pașapoartele eliberate sunt temporare, valabile un an de zile, pentru care solicitantul plătește 216 lei.

Pentru un pașaport normal electronic, bistrițenii scot din buzunar 276 de lei. Cei care doresc să depune o cerere de solicitare a pașaportului, o pot face la orice serviciu de acest gen din țară, de unde poate să-l și ridice.

De asemenea solicitarea acestui act și ridicarea lui se poate face și  la misiunile diplomatice din alte țări.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment