Atti e negru de supărare! Ungurii au refuzat să-i dea cetățenia

Attila Szocs ! prietenul florilor și al jurnaliștilor și dușman declarat al PSD e supărat nevoie – mare! Autoritățile au refuzat să-l declare cetățean maghiar pentru că … nu-și cunoaște limba maternă.

Vestea a căzut ca un trăsnet și acum nea Atti e hotărât să dea statul român în judecată, pe motiv că la „Casa de Copii” unde a crescut nimeni nu l-a învățat să lege două vorbe în ungurește.

„Nu știu ce să ma fac pentru că la vârsta mea nu mai pot să învăț ungurește. Am vorbit și cu reprezentanții UDMR din Bistrița, dar nu pot să mă ajute. Mama a fost de etnie maghiară, iar pe tatăl meu nu l-am cunoscut niciodată pentru că am crescut la orfelinat. Dacă aveam cetățenia maghiară, primeam anumite ajutoare alimentare, dar nu pentru alea mă zbat că și eu pot lucra, ci pentru bucuria mea, știți e ca dragostea de țară, nu se poate explica. Sunt foarte supărat că nu pot să am cetățenia maghiară și aș vrea să dau statul în judecată că nu m-au învățat maghiara încă de când eram copil” susține Attila Szucs.

Nea Atti se poate resemna pentru această pățanie dacă va câștiga vreun premiu la concursul organizat de Primăria Bistrița pentru cele mai frumoase grădini cu flori.

Cosmin Botezat

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment