Nouă candidați au obținut medii peste șapte la titularizare după contestații

Nouă candidați la titularizare au obținut, în Bistrița-Năsăud, medii peste șapte în urma soluționării contestațiilor, având astfel dreptul să obțină un post pe durată nedeterminată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bistrița-Năsăud, în total au fost depuse 102 contestații după examenul de titularizare, o parte dintre acestea fiind soluționate în favoarea candidaților.

Astfel, nouă candidați au obținut medii peste șapte, ceea ce le dă dreptul să ocupe un post pe durată nedeterminată.

“După contestații, 266 (50,37 la sută) de candidați au obținut medii peste șapte, față de 257 (48,68 la sută) câți obținuseră media șapte înainte de contestații. De asemenea, 179 (33,9 la sută) de candidați au luat medii peste cinci după contestații, față de 175 (33,14 la sută), acest lucru dându-le posibilitatea să ocupe un post pe durată determinată”, se arată în comunicatul ISJ.

Inițial, 48,68 la sută dintre candidații care au susținut examenul de titularizare în Bistrița-Năsăud au reușit să promoveze cu medii peste șapte, în județ fiind înregistrate și patru medii de zece, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bistrița-Năsăud, dintre cei 808 de candidați înscriși la examenul de titularizare doar 528 au fost notați, unii neprezentându-se la concurs, iar alții părăsind sala după ce au văzut subiectele.

Dintre cei care au rămas până la sfârșit și au predat lucrările, 257 (48,68 la sută) au obținut note peste 7, în timp ce 271 nu au reușit să obțină note mai mari de 6,99, ceea ce înseamnă că nu pot fi titulari chiar dacă există posturi vacante.

În Bistrița-Năsăud au fost scoase la concurs 543 de posturi – 275 în mediul rural și 268 în mediul urban. Un număr de 140 de posturi sunt pe perioadă nedeterminată, iar 403 pe perioadă determinată.

Leave a comment