Atenție șoferi: dați SMS-uri sau vi se blochează roțile

Aparatele de taxare a parcărilor din Bistrița funcționează! Montate de Primăria Bistrița în urmă cu doi ani, aparatele au fost mai mult defecte. Primăria a rămas fără contract de ridicat mașini, iar acum bagă la înaintare Poliția Comunitară.

Din când în cînd, anumite autovehicule sunt blocate, pentru că nu au plătit parcarea. Momentan, contractul cu Dumcor a expirat, iar până la reluarea licitației mașinile nu pot fi ridicate. Cu toate astea, șoferii sunt vânați de Poliția Comunitară iar dacă nu plătesc parcarea li se blochează roțile.

Zonele municipiului Bistrița în care este implementat sistemul de parcare cu plată sunt: zona centrală a municipiului – Piața Centrală, Piața Unirii, str. Dornei, str. Gheorghe Șincai, str. Nicolae Titulescu; zona pieței comerciale din Calea Moldovei; zona pieței agroalimentare din strada Arțarilor; B!dul Decebal în fața complexului „Odiseea” și „Hermes”.

Practic, șoferii care aleg această variantă trebuie să trimită un mesaj la numărul 7438, care să conțină numărul de înmatriculare al autoturismului (spre exemplu BN 01 XXX). După transmiterea mesajului va primi un alt mesaj de confirmare a plății. Numărul 7438 este valabil în rețelele Orange și Vodafone, iar tariful perceput este de 0,35 euro plus TVA pentru un tichet de o oră.

Cosmin Botezat


Join the Conversation

3 Comments

  1. ok, dar eu dak vreau sa stau de la 8.00 la 17.00, trebuie sa trimit sms in fiecare ora?!?!?
    nu mi se pare corect….asta ii o prostie!

  2. eu folosesc SMS Parking Romania o aplicatie de smartphone in mai multe orase si merge si in Bistrita!

Leave a comment