Dorin Popescu se relaxează în Grecia! E în extaz de când a scăpat de Liviu Rusu

Dorin Popescu e în concediu de refacere, după luptele de idei cu Liviu Rusu din ultimii patru ani. Liberalul are multe motive să fie bucuros: de curând a devenit socru mare, „dușmanul” Liviu Rusu e out pe termen nedeterminat și USL e la putere.

Acum, Popescu se află în Grecia și vizitează Rodos și Lindos. Popescu a făcut deplasarea în Grecia cu Audi-ul său A6.

Redăm câteva replici acide ale celor doi masculi alfa: Liviu Rusu și Dorin Popescu

 

Dorin Popescu: – consilier !

Domnul președinte, legat de ordinea de zi îmi pare foarte rău că nu avem ce să comentăm, măcar din punctul de vedere al unei cutume care exista cel puțin până acuma. Aveam și noi ocazia ca înainte de votarea ordinii de zi să ne pronunțăm  dacă dorim introducerea unor puncte suplimentare. Cel puțin atâta lucru trebuia să faceți, cu atât mai mult cu cât aveți o majoritate mincinoasă care oricum vă stă la dispoziție, așa că nu era nici un fel de problemă, nu aveați emoții. Cu atât mai tare mă contrariază faptul că nici atunci când aveți o majoritate confortabilă nu reușiți să vă înscrieți măcar așa, cât de cât, pe linia legalității.Vă întreb cu drag și dor să ne spuneți încă o dată: când ne veți băga  și nouă  pe ordinea de zi punctul cu comisia de anchetă? V-aș mai întreba dacă mai faceți ședințe ordinare, ca să știm și noi dacă se mai respectă din când în când legea. Și ca să închei apoteotic, îl studiez cu foarte mare plăcere pe Zeul dv. care e din ce în ce cu picioarele mai din lut și văzându-vă într-o companie deosebit de selectă, fără să plâng, vă pot spune cu sinceritate: „Să vă fie rușine, Rusu Liviu!”

Liviu-Mihai Rusu: – președinte !

Nu am înțeles pentru ce să-mi fie rușine domnul Popescu. Vă rog să explicați.

Dorin Popescu: – consilier !

Nu am făcut decât să-l citez pe președintele Băsescu, v-am pus într-o companie cu Dinu Patriciu. Eu cred că v-am făcut un elogiu la ceea ce am spus și sper că totuși, în ceasul al 12-lea să intrați într-o normalitate. Ați văzut că nu am plâns ca și președintele când am spus aceste cuvinte magice.Mulțumesc.

Liviu-Mihai Rusu: – președinte !

Domnul Popescu, numai papagalii repetă. Știu că stați bine cu papagalul. Aici excelați, cred că vă luați și doctoratul, dar ca să vă răspund la întrebare. Pentru acest lucru aș putea să vă dau afară și să vă chem la ordine, dar n-o fac, pentru că ne cunoaștem mai demult și o au ca o glumă nereușită ceea ce ați spus până acuma, dar vă răspund când o să introduc acel punct pe ordinea de zi: „când vă va năpârli papagalul și vă va cloci cucul pe ouă”, atunci o să introduc pe ordinea de zi ceea ce ați solicitat dv. Mergem mai departe.

Dorin Popescu: – consilier !Răspunsul este foarte competent, domnule președinte. Și încă o dată …

Liviu-Mihai Rusu: – președinte !Pe măsura luării cuvântului de către dv. și pe măsura metaforelor dv.  folosite, cu o metaforă v-am răspuns și eu.

Dorin Popescu: – consilier !u nu am folosit nici o metaforă, eu doar am repetat ceea ce a spus șeful dv. suprem.

Liviu-Mihai Rusu: – președinte !

Deveniți o metaforă prin comportament, domnul Popescu și trebuie să vă bucurați de asta, că toată lumea dorește să ajungă o metaforă. Metafora e figură de stil, face armonie, ar trebui să vă bucure lucrul ăsta. Mai departe…

(Vorbe de duh extrase din ședința extraordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, 10 februarie 2011)

Cosmin Botezat


Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment