Luca Iancu a vrut cinema 3D la Bistrița. Radu Moldovan l-a mirosit și crede că e vrăjeală ieftină!

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean a intrat în gura lupului. Radu Moldovan îl face varză și zice că a oprit la timp o escrocherie marca Luca Iancu. Cinematograful Dacia, aflat în custodia Consiliului Județean este miza pentru care s-au luat la harță cei doi politicieni.

Luca Iancu nu făcea parte din persoanele vizate să plătească facturi pentru anumite investiții. Cu toate astea, Radu Moldovan susține că în 13 iunie, la trei zile după alegeri s-a întocmit urgent o comisie și Luca Iancu a scris pe factură „bun de plată” fără a avea acest drept. Oricum președintele CJ susține că expertiza la Cinematograful Dacia a fost supra-evaluată, motiv pentru care a oprit plata.

Pentru conformitate, vizualizați filmarea emisiunii de pe TV Bistrița min. 8.35 ! 9.30

http://www.youtube.com/watch?v=z_zWhqQJGWM&feature=relmfu

Luca se apără și zice că Radu aberează și caută motive să dea Cinematograful pe mâna lui Crețu.

„Cred că Bistrița merită un cinematograf modern. Proiectul meu era beton, cu o cafenea frumoasă la intrare, cu băi luxoase și o sală de ultimă generație. Încă mai cred în el, chiar dacă alții vor decide. Astfel tinerii se pot relaxeaza aici, în oraș nu să meargă sute de kilometri să vadă un film în condiții europene. E un plus pentru oraș, de ce să nu recunoaștem?” a declarat Luca Iancu.

Până una-alta investiția a fost blocată, cinematograful Dacia zace în aceeași stare de 20 de ani  și foarte probabil că Bistrița nu va avea prea curând filme 3D. Între timp, toți se întreabă ce destinație să-i dea acelui spațiu, într-un tablou ieftin ca acela cu drobul de sare din „Prostia Omenească” de Ion Creangă…

Cosmin Botezat


Join the Conversation

2 Comments

  1. Nu stiu care sunt jocurile in povestea asta dar vreau sa va spun doua aspecte cu privire la subiect.
    Am vrut sa vizionez si eu un film la Dacia in primavara asta. Am intrat pe net si zicea ca proiectarea incepe la ora 17.30. Am mers la cinematograf la ora 17.20 si cand sa iau bilet imi spune doamna de la ghiseu ca spectacolul a inceput la ora 17. Am luat foc, am zis “doamna dar pe net e pus alt procram” la care mi s-a raspuns sec ” nu stiu cine a pus prostiile alea pe net ca eu am dat drumul la film la ora 17 dar puteti lua bilet de la ora 19″. Am luat bilet de la ora 19. Cand am revenit la ora 19 mi-a spus “nu stiu ce o sa faceti ca e foarte frig in sala si sunteti si singurii clienti in sala (eram cu 2 prieteni)”. Am realizat ca doamnele nu au chef sa mai stea mai ales ca mi-au oferit banii inapoi pe bilete vezi Doamne ca sa nu inghetam de frig. Mi-am zis atunci, cu siguranta cineva are interesul sa distruga cinematograful asta, demonstrand ca nu e rentabil si sa-l transforme in alt tun imobiliar cum au facut cu celelalte.
    Al doilea aspect care vreau sa vi-l povestesc e ca sunt nevoit sa merg minim de 2-3 ori pe luna pana la Cluj strict sa vad si eu un film ca in lumea civilizata. Stiu ca unii ar zice dar cine naiba te pune fraiere sa mergi pana la Cluj sa vezi un film cand sunt atatea obtiuni pe net sa le vezi si acasa si gratis. Eu le spun ca am deja o varsta, am toata tehnologia acasa sa fac asta inclusiv led 3D cu diagonala mare, proiector performant etc dar una dintre pasiunile mele sunt vizionarea filmelor si am o plcere sa le vad supercalitate si sa simt atmosfera aceea de cinema.
    Nu stiu cum gandeste Radu Moldovan desi eu l-am ales dar am sperat sa aleg omul nu clica de interese ale USL-ului

  2. adevarul e ca orasul nostru are nevoie de un cinema civilizat! Nu stiu de ce s-a blocat proiectul, sper ca pt a fi facut la preturi rezonabile si nu pt a se renunta la el! Nu vrem sa fim nevoiti sa mergem la Cluj doar pt a putea vedea un film.Copiii nostri si noi vrem cinematograf!

Leave a comment