Cod galben de joi până duminică!

Atenție, din nou cod galben de caniculă! Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteorologică de caniculă, disconfort termic accentuat, dar de existență a unui val de căldură persistent, valabil până duminică 26 august. Bistrița-năsăud se afla în rândul județelor unde a fost anunțat codul galben, în timp ce județele vestul și sudul țării au primit avertizarea de cod portocaliu.

În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj-napoca, Mureș, Harghita, Sibiu, Covasna, Bacău, Neamț, Suceava, botoșani, Iași, Galați, Tulce, Constanța, dar și în Bistrița-Năsăud este valabilă avertizarea de cod galben.

În intervalul menționat valul de căldură se va intensifica. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal și podiș, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și local va depăși pragul de 80 al disconfortului termic. Joi, canicula se va intensifica în regiunile sudice , dar și în cele vestice. În câmpia de Vest, Câmpia Română , dar și în sud vestul Transilvaniei, temperaturile se vor situa frecvent între 38 și 41 de grade Celsius, iar în Lunca Dunării se vor înregistra izolat și 42 de grade celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. „ se arată în avertizarea meteo.

foto: www.satu.mare.transilvania-tv.ro

Leave a comment