Vaccinul BCG va ajunge și în Bistrița Năsăud

Peste 340.000 de doze de vaccin antituberculoză pentru imunizarea nou-născuților vor fi  distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică din țară. Ministerul Sănătății a început repartizarea către direcțiile de sănătate publică a dozelor de vaccin antituberculoză , pentru imunizarea nou-născuților în spitale sau la medicii de familie.

Vaccinul BCG va fi utilizat atât pentru recuperarea copiilor nevaccinați, cât și pentru imunizarea nou-născuților, stabilită în calendarul național de vaccinare al Ministerului Sănătății. Vaccinarea se va realiza în spitale și în cabinetele medicilor de familie“, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății ,Oana Grigore.

Ministerul Sănătății va trimite direcțiilor de sănătate publică 342.600 de doze de vaccin antituberculoză, fiind comunicate în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă, pentru derularea în bune condiții a campaniei de vaccinare.

“În această perioadă, direcțiile de sănătate publică vor înștiința medicii de familie în vederea catagrafierii copiilor care nu au fost vaccinați, pentru programarea acestora la vaccinare, astfel încât să nu existe supraaglomerări în cabinete și totodată să se realizeze o utilizare eficientă a cantităților de vaccin repartizate. De asemenea, mamele ai căror nou-născuți nu au fost vaccinați în maternitate pot contacta medicii de familie pentru a programa vaccinarea acestora“, a adăugat Oana Grigore.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică au primit cantitățile de vaccin solicitate, în funcție de nevoile locale.

Vaccinul BCG este utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei și se administrează la nou-născuți, în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul național de imunizare al Ministerului Sănătății și este gratuit.

Leave a comment