CNCF „CFR” SA va vinde 1178 de locuințe de serviciu

Locuințele de serviciu se află în clădiri proprietate a C.N.C.F.”CFR” S.A., situate în zona stațiilor de cale ferată, halte, puncte de oprire etc., și sunt ocupate de chiriași în baza unor contracte de închiriere, încheiate cu cele 8 regionale de cale ferată.

Prețul este stabilit în conformitate cu prevederile Legii nr. 244/2011, pentru modificarea art.16 din Legea 85/1992 privind vânzarea de locuințe și spații cu altă destinație construite din fondurile statului și din fondurile unităților economice sau bugetare de stat, care stabilește faptul că „valoarea de vânzare a locuinței se calculează raportat la prețul pieței de către un expert autorizat, în condițiile legii”.

Vânzarea locuințelor de serviciu poate demara doar la solicitarea fermă scrisă a titularului care ocupă imobilul în baza contractului de închiriere. Compania are în proprietate 1178 locuințe de serviciu, pe care le va scoate la vânzare.

Adoptarea acestei măsuri va contribui la creșterea veniturilor companiei, în conformitate cu țintele prevăzute în acordul semnat de Guvernul României cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană.

 

Leave a comment