Anchetă a Poliției după ce 4 hectare de pădure și pășune din Munții Rodnei au ars într-un incendiu

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au început o anchetă după ce patru hectare de pădure și pășune din Munții Rodnei au ars într-un incendiu care a izbucnit, duminică, sub Muntele Poienii, în zona comunei Maieru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliția Județeană Bistrița-Năsăud, un incendiu a izbucnit, duminică, în zona de sub Muntele Poienii.

Polițiștii și pompierii care au ajuns la fața locului au constatat că incendiul a izbucnit în locul numit “Dealul Bortii” din zona localității Maieru și s-a extins în pădurea localităților Cormaia-Anieș.

“În urma incendiului a fost afectată o suprafață de circa patru hectare de pădure și pășune, focul fiind localizat înainte de a ajunge la pădurea de rășinoase.
Incendiul a fost stins de ISU Sângeorz-Băi și cetățeni voluntari, fără să se înregistreze victime. Poliția orașului Sângeorz-Băi face cercetări în acest caz să afle cauza izbucnirii incendiului”, se arată în comunicat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în week-end-ul care s-a încheiat au fost înregistrate, în total, 12 incendii, dintre care trei în municipiul Bistrița și câte unul la Sălcuța, Livezile, Fântânele, Nimigea de Jos, Figa, Șieu Sfântu, Anieș, Mureșenii Bârgăului și Tureac.

Sursa foto: www.dcnews.ro

Leave a comment