EVZ: Rata sinuciderilor în Bistrița-Năsăud este de 12,23 la suta de mii de locuitori

Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei au făcut publice date provenite de la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”, prin intermediul cărora au stabilit care este rata de sinucidere la nivelul național, dar și în județele țării.

Conform EVZ, un cetățean român își ia viața la fiecare trei ore. Cele mai multe sinucideri sunt în Harghita și Ilfov, cele mai puține în Maramureș. Media la nivel național se situează la pragul de 13, 46 de sinucideri la 100.000 de locuitori.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, acesta se situează destul de aproape de media națională, fiind vorba despre o rată de 12,23 de sinucideri la 100.000 de locuitori.

EVZ mai scrie că sinucigașii sunt din ce în ce mai mulți în România și din ce în ce mai inventivi, dând exemplu chiar cazul unei persoane din Bistrița-Năsăud care a decis sp își pună capăt zilelor. Este vorba despre Sorin Stan (43 de ani),  agent vânzări din Bistrița, care s-a autoelectrotat în cadă cu un mixer în iulie.

Motivele care duc la luarea unei astfel de decizii sunt diverse, iar majoritatea persoanelor care recurg la un astfel de gest sunt bărbați. Metoda preferată de români de a-și pune capăt zilelor este prin spânzurare.

Întregul material realizat de Evenimentul Zilei poate fi accesat aici.

Sursa: www.evz.ro

Leave a comment