20/08/2017

“Retrospective” pentru bistriţeni

Ambasadorul cultural Dan Hăulică a fost prezent la Bistriţa, pentru a vorbi despre lucrările plastice ale lui  Constantin Blendea, expuse la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Peste 50 de lucrări ale regretatului artist au fost expuse pe simezele galeriei din incinta muzeului prin bunăvoinţa soţiei sale, Maria Blendea, care a răspuns solicitării oamenilor de cultură locali şi a adus la noi în oraş o colecţie impresionantă de peste 150 de lucrări sub genericul „Retrospective”.

Lucrările au fost împărţite, o parte din ele au fost expuse la Galeriile Arcade ale Uniunii Artiştilor Plastici din Bistriţa, iar o parte au dat viaţă galeriei Complexului Muzeal Bistriţa Năsăud.

La acest eveniment pe lângă artişti şi iubitori ai genului, a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, Alexandru Pugna.

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Internaţionale a criticilor de artă, academicianul, Dan Hăulică, i-a surprins prin discursul său pe toţi cei prezenţi la vernisajul expoziţiei. Acesta a reuşit chiar să transmită verbal mesajul pe care trebuie să îl recepţioneze cei care stau în faţa unei lucrări plastice a regretatului artist Constantin Blendea.

În această seară, de la ora 21:00 puteţi urmări pe Tv Bistriţa vernisajul acestei expoziţii şi discursul integral al curatorilor.