Categories
Agenda Bistrita News

VIDEO: Circa 50 de persoane se aflau în autocarul implicat în accidentul din Franța! Vezi lista pasagerilor

Un grav accident rutier a avut loc, ieri, în Franța. Accidentul s-a produs la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix-en-Provence, în apropierea localității Vidauban.

Un copil a decedat, 12 persoane sunt în stare gravă, 30 de persoane sunt internate cu leziuni care nu pun viața în pericol, iar 7 persoane nu au necesitat intervenții medicale, în urma accidentului în care a fost implicat un autocar românesc în Franța. Autocarul apaține firmei Roșu Tour din Bistrița.

Ieri se anunța că autocarul fusese închiriat unei firme din Suceava, însă, astăzi, administratorul firmei Roșu Tour, Dumitru Roșu, a declarat pentru Mediafax că autocarul nu fusese închiriat niciunei firme, ci efectua o cursă regulată Spania – România.

Dumitru Roșu a precizat că “întâmplător clienții sunt majoritatea din Suceava și din cauza aceasta s-a speculat. Pe linie regulată pot fi clienții de oriunde, din București, din Cluj, de oriunde. Asta a fost. Majoritatea erau din Suceava. Nu știu dacă sunt și din Bistrița”.

Primele date arată că accidentul s-a produs după ce un cauciuc a explodat, iar șoferul a pierdut controlul volanului.

La București, premierul Victor Ponta a convocat, duminică după-amiază, la Guvern, o celulă de criză formată din miniștrii Internelor, Afacerilor Externe, Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat, urmare a accidentului din Franța.

Jurnaliștii de la News Bucovina au dat publicității o listă a pasagerilor din autocar, pe care figurează 40 de persoane însă, fără a preciza destinația spre care acestea se îndreptau. Nu se știe deocamdată dacă printre victime se numără și persoane care ar fi trebuit să ajungă în Bistrița-Năsăud. Tot News Bucovina relatează că majoritatea pasagerilor dormeau când s-a auzit explozia, citând una dintre victime.

Sursa foto: www.newsbucovina.ro

Sursa foto: www.youtube.com

Leave a Reply