Categories
Bistrita Business Job

Peste 1.000 de absolvenți au cerut ajutorul de șomaj de la AJOFM BN

Peste 1.000 de proaspăt absolvenți de liceu, școli profesionale sau studii superioare s-au înscris, în ultima perioadă, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud pentru a putea beneficia de ajutor de șomaj.

Dintre persoanele nou înregistrate, majoritatea sunt absolvenți ai liceului. O parte dintre ei au susținut examenul de bacalaureat, în vreme ce alții au preferat să mai amâne până anul viitor susținerea acestei testări, pe motiv că nu sunt suficient de pregătiți, însă, cu toții s-au prezentat la AJOFM BN pentru a își cere indemnizația de șomaj.

Marian Găluț, consilier la serviciul de statistică și analiza pieței muncii de la AJOFM Bistrița-Năsăud, a declarat, că dintre cei 1.010 absolvenți care s-au înscris la șomaj, majoritatea sunt absolvenți de liceu. Anul acesta, Bistrița-Năsăud are mai mulți absolvenți care au îngroșat rândurile șomerilor decât anul trecut, când au fost 932.

Cu toate acestea, rata șomajului în județ în luna august au fost de aproximativ 4 la sută și asta deoarece două companii mari au făcut angajări. Este vorba de Leoni (concern german de cablaje auto ! n.r.) care a angajat pe durată determinată peste o sută de oameni și de Dedeman care a angajat cam tot atâția fiindcă pe 14 septembrie septembrie deschide un magazin la Bistrița și are nevoie de personal.

Leave a Reply