Tinerii liberali vor să implementeze la Consiliul Județean un proiect prin care să acorde finanțări nerambursabile pentru proiecte pe diverse domenii

În aceată dimineață, organizația județeană a Tineretului Național Liberal Bistrița-Năsăud a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat un proiectde hotărâre pe care intenționează să îl propună spre dezbatere în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Președintele TNL BN, Samuel Coman, a declarat că este vorba despre un proiect similar cu cel adoptat de Consiliul Local al municipiului Bistrița, prin care se acordă finanțare nerambursabilă din bugetul local organizațiilor non-profit care depun proiecte pe diverse domenii.

“Este un proiect pe care eu îl gândesc de aproximativ doi ani de zile și pe care îmi doresc să îl supun dezbaterii consilierilor județeni. Prin acest proiect cred că s-ar acorda astfel sprijin cetățenilor acestui județ și se va crește gradul de implicare al cetățenilor în actul de guvernare locală. De asemenea, în acest mod, CJ BN va putea să identifice problemele de la nivel local și se va putea implica în soluționarea lor” a declarat Coman.

Acesta mai spune că a discutat deja cu vicepreședinții CJ BN, Alexandru Pugna și Stelian Dolha cu privire la bugetul alocat acestui proiect și ar fi nevoie de aproximativ un miliard de lei, adică 100.000 de lei.

La rândul său, tânărul Adrian Solcan a declarat că au fost gândite mai multe domenii pe care se pot depune proiecte, vorbid despre cultură, tineret, agricultură sau turism.

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii CJ BN într-o ședință de luna viitoare.

Leave a comment