23/09/2017

Casa de cultură din Năsăud se reabilitează

La finalul lunii august au început efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud.

Proiectul edilitar este cuprins în „Programul prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban”, de Ministerul Culturii şi Cultelor, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, prin Compania Naţională de Investiţii.

Demersurile pentru reabilitarea instituţiei de cultură au demarat încă din anul 2009, într-un final aceste lucrări au început şi ar trebui finalizate până la sfârşitul acestui an.

Construită în anii ’60, clădirea Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” este la prima reparaţie capitală. Potrivit documentaţiei întocmite pentru acest proiect, bugetul local al oraşului Năsăud va cofinanţa lucrarea în  procent de 48,3% din valoarea totală a investiţiei, suma totală a proiectului s-a ridicat la peste 2, 9 milioane lei. Oamenii de cultură năsăudeni, în frunte cu directorul Casei de Cultură, Pahone Pop, se bucură că această investiţie devinde o realitate, în ciuda faptului că pe de altă parte actul cultural este perturbat de acest şantier.

Actul cultural, trebuie să se desfăşoare şi în aceste condiţii la un standard de calitate impus de participanţii activi la această viaţă, mai ales că ansamblul năsăudean Someşeana va reprezenta judeţul nostru şi respectiv România în această toamnă  într-o competiţie internaţională, de mare importanţă.

Sursa foto: www.valcor.3x.ro

Comentarii

  1. Bb spune:

    Ce act cultural sa fie tulburat ? In Nasaud nu se intampla niciun act cultural ! Poate daca dispare Pahone :))

    • Anca I spune:

       Exact!!! In Nasaud nu se intampla nimic la Casa de Cultura de ani buuuni! :))