22/09/2017

Un bătrân a murit într-un incendiu cauzat de scurgeri de gaze de la o butelie

Un bărbat de 80 de ani din Bistriţa a murit, duminică, într-un incendiu cauzat de scurgeri de gaze de la o butelie de aragaz, bătrânul fiind găsit carbonizat în locuinţă de către pompieri, care au fost alertaţi de vecini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit, duminică după-amiază, pe strada Umbroasei din Bistriţa, la locuinţa unui bărbat de 80 de ani, care stătea singur.

“Bătrânul a manevrat o butelie de aragaz, s-au scurs gaze şi aşa a izbucnit incendiul. Propriu-zis, nu a fost o explozie. Focul a cuprins casa de 70 de metri pătraţi, care a ars în totalitate. De asemenea, au mai ars nişte copaci din jurul ei. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă şi la casele din jur. Din păcate, la sosirea echipajelor noastre, bărbatul era decedat, a fost găsit carbonizat”, a declarat Marius Rus.

Pompierii bistriţeni au intervenit la stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă şi spumă, fiind ajutaţi şi de pompieri de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa.

Sursa foto: www.adevarul.ro