Bistrițenii de pe strada Codrului reclamă: În 2012, sistem de canalizare fără apă și străzi aproape impracticabile?

Un bistițean care locuiește pe strada Codrului din municipiul Bistrița este extrem de revoltat și nemulțumit de activitatea Primăriei Bistrița în ceea ce privește investițiile pe această stradă.

Iacob Nedelea spune că s-au executat lucrări la sistemul de alimentare cu apă și la cel de canalizare, iar în urma acestor lucrări strada este aproape impracticabilă pentru șoferi, care trebuie să fie foarte atenți pentru a nu își strica mașinile.

Mai mult, bistrițeanul susține că s-au efectuat lucrări la cele două sisteme de alimentare cu apă și canalizare, însă, cei care locuiesc în acea zonă nu au apă, iar în opinia sa, lucrările au fost executate extrem de prost. Tot ce își dorește Iacob Nedelea, care a depus deja mai multe sesizări atât la Primăria Bistrița, cât și pe site-ul www.domnuleprimar.ro, este să primească un răspuns. El vrea să știe dacă acea strada va fi modernizată și dacă localnicii de acolo vor avea apă.

În legătură cu acest aspect, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistria, Mihai Ruști, a declarat că strada Codrului intră în categoria străzilor de pământ din municipiu, străzi pe care se efectuează doar lucrări de întreținere. Până când nu se vor găsi resursele financiare pentru a le moderniza acestea vor fi doar întreținute de municipalitate. Anul trecut, cinci astfel de străzi au fost astfaltate și, anual Primăria Bistrița cuprinde bani în bugetul local pentru acest tip de investiții. Rămâne de văzut când va fi cuprinsă și această stradă pe lista de investiții a municipalității.

În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă și cel de canalizare, Mihai Ruști, spune că este de datoria celor de la Aquabis să finalizeze investițiile pe acea stradă, pentru că ei sunt cei care au executat și lucrările.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Domnul Mihai Rusti este ori prost informat ,ori rau intentionat.Ii amintesc domniei sale faptul ca pentru Strada Codrului exista o licitatie SEAP atribuita in mod public firmei LDP.In cazul acestei licitatii scrie clar si public ca acel contract cu LDP nu poate fi subcontractat si nu este posibila executarea partiala a lucrarilor.Asadar,desi termenul de finalizare a INTREGULUI contract era Mai 2012 ,executantul nu a primit bani decat pentru 2 din cele 3 strazi incluse in contract (Secundara 9 din Unirea si “Targului ” din Viisoara). 1) Ce masuri ferme si concrete a luat beneficiarul in cazul intarzierii executarii contractului pentru 1/3 din acesta. 2) Daca nu sunt bani pentru toate cele 3 strazi prinse in acest tronson,care a fost rostul unei licitatii pentru 3 strazi si nu pentru 2.Adica Primaria Bistrita face licitatii ,dar nu are bani sa plateasca castigatorii licitatiilor? Si atunci,care mai e scopul acestor licitatii?UNDE (sau LA CINE) s-au dus banii alocati pentru Strada Codrului. Vom afla in curand,ori noi cei care locuim aici,ori institutiile abilitate.

  2. Felicitari domnului Nadelea pentru insistenta. Desi domnia sa lupta doar pentru normalitate in secolul 21, suntem si noi curiosi de finalitatea sesizarilor. Urmarim cu interes.

Leave a comment