Categories
Bistrita Comunitate

Lucrări în toi pentru modernizarea gării Bistrița Nord

Încă se mai circulă cu trenurile, deși multe linii de cale ferată arată asemeni celor nefolosite. Călătorii care aleg să folosească ca mijloc de transport în comun trenurile, nu se mai plâng acum de condițiile de transport, dar vâd mult mai bine care este realitatea din afara trenului.

Gara din Bistrița se află în plin șantier, lucru care îi bucură pe oameni, în sfârșit se reabilitează acest obiectiv, dar peisajul, făcând abstracție de lucrări este dezolant.

Practic chiar dacă lucrările de modernizare ale stației CFR din Bistrița au început din primăvară, călătorii nu sunt impresionați de șantier, chiar mai mult trec ușor cu vederea peste aceste lucrări, de care prea puțini se interesează și privind în jur se leagă de cele mai mici detalii.

CFR SA a semnat la începutul lunii februarie a acestui an șase contracte finanțate din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 479 de milioane de euro.

Din acești bani vor fi modernizate mai multe tronsoane de cale ferate și mai multe gări. Printre acestea se numără și gara Bistrița Nord. Pentru modernizarea acesteia a fost încheiat un contract cu firma Copisa Constructora Pirenaica ! Puentes Y Calzadas Infraestructuras ! SC 2 Invest, care va încasa 8,5 milioane euro, fără TVA. Perioada de execuție este de un an și cinci luni, așa că, anul viitor lucrările ar trebui să fie finalizate și Bistrița va avea în final o gară asemănătoare cu cele din alte țări din Uniunea Europeană.

Leave a Reply