24/09/2017

Lucrări în toi pentru modernizarea gării Bistriţa Nord

Încă se mai circulă cu trenurile, deşi multe linii de cale ferată arată asemeni celor nefolosite. Călătorii care aleg să folosească ca mijloc de transport în comun trenurile, nu se mai plâng acum de condiţiile de transport, dar vâd mult mai bine care este realitatea din afara trenului.

Gara din Bistriţa se află în plin şantier, lucru care îi bucură pe oameni, în sfârşit se reabilitează acest obiectiv, dar peisajul, făcând abstracţie de lucrări este dezolant.

Practic chiar dacă lucrările de modernizare ale staţiei CFR din Bistriţa au început din primăvară, călătorii nu sunt impresionaţi de şantier, chiar mai mult trec uşor cu vederea peste aceste lucrări, de care prea puţini se interesează şi privind în jur se leagă de cele mai mici detalii.

CFR SA a semnat la începutul lunii februarie a acestui an şase contracte finanţate din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 479 de milioane de euro.

Din aceşti bani vor fi modernizate mai multe tronsoane de cale ferate şi mai multe gări. Printre acestea se numără şi gara Bistriţa Nord. Pentru modernizarea acesteia a fost încheiat un contract cu firma Copisa Constructora Pirenaica – Puentes Y Calzadas Infraestructuras – SC 2 Invest, care va încasa 8,5 milioane euro, fără TVA. Perioada de execuţie este de un an şi cinci luni, aşa că, anul viitor lucrările ar trebui să fie finalizate şi Bistriţa va avea în final o gară asemănătoare cu cele din alte ţări din Uniunea Europeană.