Acțiunile Teraplast, în scădere

Ziarul Financiar scrie că acțiunile Teraplast Bistrița, unul dintre principalii furnizori de soluții și sisteme din domeniul insta­la­țiilor și construcțiilor din România, au atins recent cel mai mic nivel de la lis­ta­rea companiei, din toamna anului 2008.

Prețul unei acțiuni a coborât la 0,15 lei, nivel la care compania este evaluată pe bursă la mai puțin de 10 mil. euro.

Valoarea de piață a companiei este în prezent mai mică și decât banii strânși de la investitori în cadrul ofertei publice derulate pe bursă, care s-a ridicat la 62 mil. lei (circa 15 mil. euro) și prin care compania a pus la vânzare un pachet de 20% din acțiuni.

Compania Teraplast este cea mai mare entitate a Grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al firmei acopera toata gama instalatiilor (mai putin cele de incalzire si ventilatie). Gama de produse Teraplast este structurata pe sapte sisteme si anume: sistemul de alimentare cu apa, sistemul de canalizari exterioare, sistemul de canalizari interioare, sistemul de decoratiuni si amenajari interioare si exterioare, sistemul de profile PVC pentru tamplarie, granule din PVC si sistemul electric.

Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusa in componenta indicelui BET-XT. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 31 decembrie 2011, sunt Dorel Goia (34,25%), SIF Banat-Crisana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%) si alti actionari (46,28%).

Sursa: www.zf.ro

Leave a comment