Finalul acestei luni aduce la Bistrița două mari evenimente – Toamna bistrițeană și Festivalul Fanfarelor

Sfârșitul lunii septembrie se anunță a fi unul plin pentru bistrițeni. Autoritățile vor organiza în intervalul 28-30 septembrie două mari evenimente, care încet-încet vor ajunge să fie chiar tradiționale.

Vorbim despre Toamna Bistrițeană, care va aduna cel puțin 80 de producători din județ și Festivalul Fanfarelor.

Sfârșitul lunii septembrie va fi așadar unul dedicat bistrițenilor, spun autoritățile. Cei care nu și-au umplut cămara cu legume și fructe, vor avea ocazia să o facă la Toamna Bistrițeană, eveniment care va avea loc la fel ca și în ceilalți ani, în Viișoara, mai exact în Heidenfeld.

George Avram, viceprimarul municipiului Bistrița, a declarat că „Toamna Bistrițeană dacă vremea va ține cu noi va aduce multă lume în zona în care se va desfășura, în Heidenfeld”.

La Toamna Bistrițeană au fost invitați aproape 80 de producători, atât de legume, cât și de fructe, toți din județ. La eveniment își vor mai face apariția și producătorii de mărfuri artizanale, invitați tocmai de la Cluj.

“Am invitat în jur de 80 de producători atât de legume, cât și de fructe, vom acorda și premii. De asemenea, vom avea și o linie verde care va asigura transportul până în zonă” a mai completat George Avram.

În același interval, la Bistrița va mai avea loc și Festivalul Fanfarelor. Astfel, formațiile invitate la eveniment vor susține momente artistice în mai multe locații din oraș. Nu va lipsi nici parade cu torțe.

Leave a comment