23/09/2017

Caravana carierei a pornit la drum. În luna Septembrie 2012 se oprește la Bistrita-Nasaud

În zilele de 17 – 21 septembrie, vor avea loc două acțiuni în liceele din județul Bistriţa-Năsăud în cadrul proiectului Caravana Carierei, implementat de Blocul Naţional Sindical în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, SC Technical Training SRL si Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA.

Proiectul se adresează elevilor din ultimul an de liceu, iar cea mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie amplă de consiliere demarată în 42 de școli din 21 de județe.

În zilele de 17 – 18 septembrie, Caravana Carierei va face prima oprire la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” din Bistrita, iar în zilele de 20 – 21 septembrie echipa de experți va fi prezentă Colegiul National ”Petru Rares” din Beclean. Accesul în cortul caravanei este deschis însă tuturor elevilor, inclusiv celor din clasele 9-11, pentru a facilita ulterior acestora accesul la servicii similare de orientare și consiliere în carieră.

Elevii sunt aşteptaţi între orele 8 şi 16 la cortul Caravanei, unde vor fi organizate activitati în cursul cărora experții din cadrul proiectului îi vor instrui pe liceeni privind modalităţile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, paşii ce trebuie urmaţi precum şi “ajustarea” visurilor şi planurilor la cererile reale ale pieţei muncii.

Caravana va fi pe traseu până la jumatatea anului 2013. Blocul Național Sindical și partenerii săi și-au propus să consilieze minim 3500 de elevi pentru a le ușura accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc.

Elevii care vor participa la seminarii și vor susține examenele test au şansa de a câştiga un netbook. În cei aproape 2 ani de activități în teren, caravana va oferi 1050 de netbook-uri celor mai merituoşi dintre cei aproximativ 3500 de participanţi la seminarii.

Managerul proiectului, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, va participa la acțiunile din Judetul Bistrita-Nasaud.

Proiectului Caravana Carierei, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!