Din ciclul “n-avem…”: În cinci comune există microbuze școlare care nu pot fi folosite întrucât nu sunt șoferi

Elevii din cinci comune ale județului Bistrița-Năsăud nu pot face naveta cu microbuzele școlare deținute de școlile unde aceștia învață, întrucât nu există șoferi angajați.

Potrivit unui raport prezentat, vineri, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud de Elisabeta Ilovan, consilier în cadrul Prefecturii, în județ sunt 76 de microbuze școlare, din care 62 sunt în stare de funcționare.

“Dintre cele aflate în stare de funcționare, 47 sunt în proprietatea primăriilor și 15 în proprietatea școlilor. Probleme deosebite s-au constatat la microbuzele școlare primite direct de către școli. În cinci comune, Budacu de Jos, Ilva Mică, Miceștii de Cîmpie, Parva și Milaș, nu sunt șoferi angajați. S-au făcut demersuri pentru angajarea a câte unui șofer pentru microbuzele din proprietatea acestora”, a declarat Elisabeta Ilovan.

Ea a spus că atât autoritățile publice locale, cât și conducerile școlilor care au în proprietate microbuze urmează să facă demersuri pentru autorizarea acestora în conformitate cu prevederile Ordonanței 27/2011 privind transporturile rutiere.

Contactat telefonic, inspectorul Gavril Cîmpan de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a declarat că problema se cunoaște la nivelul ISJ.

“S-a făcut o interpelare la Ministerul Administrației și Internelor să fie deblocate aceste posturi. Sperăm că se va întâmpla cât mai curând”, a declarat Gavril Câmpan.

El a spus că are încredere că primarii vor găsi soluții ca elevii să poată ajunge la ore.

La rândul său, inspectorul școlar general Camelia Tabără a declarat că sunt multe probleme legate de transportul școlar, dar că acesta se află în atenția ISJ Bistrița-Năsăud.

“Au apărut foarte multe și complicate probleme legate de transportul elevilor, cu microbuze primite acum, cu microbuze mai vechi, cu solicitare de transfer de microbuze între școli sau către primării. I-am rugat pe directorii care au astfel de probleme să ne comunice fiindcă trebuie să le rezolvăm cu primăriile și Prefectura și copiii trebuie să ajungă în clasă. Toată lumea încearcă să ne ajute, dar trebuie să vedem cum facem”, a conchis Camelia Tabără.

Leave a comment