Categories
Agenda Bistrita News

Șoferi, sâmbătă, traficul auto pe străzile Dornei, Gheorghe Șincai și în Piața Centrală va fi închis

“Ziua fără autoturism”, care va fi marcată în acest an la Bistrița pe data de 22 septembrie, a determinat Primăria Bistrița să ia o serie de măsuri pentru a marca acest eveniment.

Mai multe acțiuni vor avea loc în municipiu, iar premiile nu vor lipsi pentru cei care se vor alătura Primăriei Bistrița și vor renunța măcar pentru o zi la autoturisme.

Astfel, sâmbătă, bistrițenii sunt îndemnați să nu circule cu cu mașinile, ba mai mult să renunțe la acestea și să apeleze la biciclete, iar cei care nu dețin un astfel de mijloc de transport să opteze chiar și la mersul pe jos.

Mai mult, între orele 8:00-17:00 va fi interzis accesul auto pe străzile Dornei și Gheorghe Șincai, dar și în Piața Centrală, riveranii fiind rugați să parcheze în alte zone. Primăria Bistrița mai informează că în data de 22 septembrie, comercianții din zona în care se suspendă traficul rutier vor putea efectua aprovizionarea până la ora 7.30 și după ora 17.00.

“Ziua fără autoturism” a fost marcată și anul trecut la Bistrița, când însuși primarul Ovidiu Crețu a renunțat la mașină și a venit la serviciu cu bicicleta.

FOTO: arhivă

Leave a Reply