Bistrițenii vor avea acces auto între stăzile Colibiței și Arțarilor

La ora actuală, traficul pe arterele principale la orele de vârf se desfășoară cu dificultate, asta și datorită lipsei unor variante ocolitoare.

Pentru fluidizarea traficului și desfășurarea unei circulații normale, se impune crearea unei variante alternative la traseul Decebal ! Andrei Mureșanu și Republicii ! 1 Decembrie .

Pentru crearea unei variante alternative la cele două trasee, s-a studiat deschiderea circulației între strada Arțarilor și strada Colibiței, inclusiv reabilitarea celei din urmă străzi.

Realizarea acestei legături presupune rezolvarea unor probleme cum ar fi: amenajarea unei porțiuni de teren, între strada Ion Slavici și zona de început a străzii Colibiței , în lungime de 160 m, care se dorește a fi amenajată ca stradă de categoria   III, unindu-se cu strada Colibiței și amenajarea intersecției dintre străzile Arțarilor , Colibiței și Ion Slavici – trecerea la nivel cu calea ferata,  având ca scop fluidizarea traficului în condiții de siguranță.

Traseul străzii propuse pentru modernizare are o lungime totala de 835 m și se desfășoara pe teritoriul administrativ al municipiului Bistrița, realizând legătura rutiera între strada Andrei Mureșanu (strada Dumitrei Vechi) și strada Ioan Slavici.

Realizarea obiectivului trebuie să asigurare condițiile tehnice necesare pentru desfășurarea circulației pietonale și rutiere, în condiții de siguranță, iar zona să beneficieze de toate facilitățile urbane în ce privește infrastructura.

Consilierii locali care s-au reunit astăzi în ședință ordinară au votat în unanimitate acest proiect, fiind pro realizării accesului auto în acea zonă.

Join the Conversation

1 Comment

  1. O sa se faca´la pastele cailor¨, avand in vedere faptul ca se tot vorbeste de acest lucru de ani de zile, si n-o fost capabili sa duca la sfarsit acest proect esential in momentul de fata datorita cresterii parcului auto in Bistrita, si ca rezultat al traficului. Dupa cum stim in Romania se face mult prin vorba sau pe hartie, pentru ca in realitate  nimic. Cand o sa vad cu ochii mei inceperea lucrarilor, atunci am sa zic ca am gresit.

Leave a comment