21/09/2017

ÎPS Andrei, prezent la sfinţierea Bisericii din Brăteni

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Alexandru Pugna, administratorul public – Florin Moldovan și consilierul județean Daniel Suciu, au fost alături de oamenii din Brăteni la sfințirea bisericii din sat.

După ce a trecut prin reparații capitale sub povățuirea preotului paroh Paul Adrian Marian, biserica din satul Brăteni, comuna Sânmihaiu de Câmpie, a fost resfințită astăzi de către ÎPS Andrei, Mitropolitul Vadului Feleacului și Clujului.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu ÎPS Andrei și părintele Calinic de la mănăstirea Nicula. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost reprezentat la manifestare de către Vicepreședintele CJ, domnul Alexandru Pugna și de către Administratorul public, domnul Florin Moldovan.

Alături de aceștia au mai fost prezenți consilierul județean Daniel Suciu, prefectul județului, Nastasia Ani Bob, deputatul Ioan Țintean și fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.

Biserica din satul Brăteni a fost construită în anul 1836 și reprezintă una dintre cele mai importante lăcașe de cult din comuna Sânmihaiu de Câmpie, alături de bisericile de lemn din Sălcuța și Zoreni.