FOTO: O mamă a rămas singură cu patru copii și are nevoie de ajutorul bistrițenilor

O veste tragică venea să schimbe destinul unei familii din Bistrița, care de mai mulți ani de zile duce o viață grea. Însă, acum, situația s-a schimbat și familia l-a pierdut pe omul care până acum era un spijin, viața lor fiind din ce în ce mai grea.

O femeie, Carmen Pagu și-a pierdut de curândul bărbatul (Eugen Prodan) care a plecat în Austria la muncă în speranța că va reuși să ofere un trai mai bun familiei sale.

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei

În urmă cu 23 de ani, Carmen Pagu a cunoscut un bărbat care urma să fie alături în toți acești ani, atât la bine, cât și la greu. Deși nu s-au căsătorit niciodată, cei doi au avut împreună patru copii, cel mai mare având în prezent 18 ani, iar cel mic abia acum a intrat în clasa I.

Au dus o viață normală până în urmă cu câțiva ani, când destinul lor a luat cu totul altă direcție. A venit criza, iar bărbatul abia dacă își mai găsea de lucru în domeniul în care știa să muncească cel mai bine – construcțiile. Nu muncea cu carte de muncă, ci doar cu ziua, pe ici, pe colo, pe unde i se oferea un ban care să îl ajute să își întrețină familia.

În acest an, văzând că se descurcă din ce în ce mai greu cu banii, bărbatul a decis să își ia soarta în mâini și să plece în străinătate, în speranța că va reuși să câștige mai mulți bani. La aproape trei săptămâni de la plecarea sa, acasă, familia a primit cea mai tristă veste. Bărbatul a decedat, cauza morții sale fiind un infarct miocardic petrecut în timp ce omul dormea.

Chin pentru familie, care a vrut să îl aducă pe bărbat în țară pentru a îl îngropa creștinește

De la primirea tragicei vești, Carmen Pagu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a își aduce bărbatul acasă. Femeia a vrut ca acesta să fie îngropat creștinește și să aibă un loc unde se poate duce să plângă pentru această pierdere.

A apelat la vecini și la cunoscuți, care au ajutat-o fiecare cu ce a putut pentru a repatria trupul neînsuflețit al celui care vreme de 23 de ani i-a fost alături.

Nu mai puțin de 1.250 de euro are acum de dat înapoi femeia deoarece s-a împrumutat pentru a îl aduce acasă, sumă la care se adaugă și cheltuielile cu înmormântarea. De doar câteva zile a avut loc înmormântarea, iar copiii plâng în continuu pentru că nu mai au cui să îi spună “tată”.

Riscă să își piardă și locuința

De parcă nu ar fi fost de ajuns, mama, împreună cu cei patru copii, la care se adaugă și o nepoțică de doar doi anișori locuiesc într-o locuință socială oferită de Primăria Bistrița și situată pe strada Dobrogeanu Gherea din municipiul Bistrița. Pentru aceasta, în mod normal se achită o chirie, însă, restanțele pe care le au de achitat se ridică și ele la 1.000 de lei. În curând riscă să rămână și fără un acoperiș deasupra capului în pragul iernii.

Carmen Pagu este și ea la rândul ei bolnavă. A fost operată în urmă cu patru ani de zile la un picior, fiindu-i tăiat un deget și, de atunci, rana nu i se mai închide, fiind un chin pentru ea mai ales că durerile sunt puternice. De asemenea, are și probleme cardiace și, deoarece nu are un loc de muncă, nu are nici asigurare medicală și nu poate apela la medici, întrucât nu are bani de unde să plătească serviciile lor. Omul care i-a fost alături în toți acești ani i-a promis că dacă lucrurile merg bine în Austria o va duce acolo la un medic care să examineze situația ei, însă, din nefericire nu a mai apucat să facă acest lucru …

Trei copii sunt încă la școală și au nevoie de mâncare, haine, rechizite …

Cei doi soți aveau împreună patru copii, trei fete (Iulia – 18 ani, Ionela – 15 ani și Paula – 7 ani) și un băiat (Ionuț – 14 ani). Una dintre fete este deja majoră, însă, la rândul său are de crescut un copil, devenind mamă prea repede … Ceilalți trei sunt încă școlari și își doresc să meargă în continuare la școală, însă, trăiesc cu frica în spate că nu vor putea să mai facă acest lucru pentru că nu vor mai avea bani. Familia abia trăiește de pe o zi pe alta, cu o pensie de handicap de 34 de lei a mamei, cu alocația celor trei copii aflați la școală și cu ajutorul pentru nou născut oferit fetei celei mari. Însă, acest ajutor se va încheia și el luna viitoare, pentru că fetița cea mică va împlini doi anișori, iar mama nu va mai beneficia de alt sprijin … Astfel că vor fi nevoiți să se descurce șase suflete din aproximativ 150 de lei pe lună …

Fata cea mare își dorește să își găseacă un loc de muncă, însă, până acum nimeni nu i-a oferit șansa de a dovedi că poate.

Familia Pagu apelează la bistrițenii cu suflet mare și le cere ajutor

După cum menționam mai sus, familia locuiește într-o încăpere a imobilului de pe strada Dobrogeanu Gherea, numărul 5 din municipiu. Toți bistrițenii cu suflet mare care își doresc să ajute această familie aflată într-un moment dificil pot să facă acest lucru, ușa casei lor fiind deschisă pentru oricine le poate întnde o mână de ajutor.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment